Ερώτηση προς τον  Υπουργό Υγείας  Βασίλειο Κικίλιαγια τη λειτουργία Μονάδας Νοσηλείας   στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν.

Αναλυτικά:

Έπειτα από την μη επαρκή απάντηση που έλαβα στην υπ’ αριθμόν 745/18-09-2019 Ερώτησή μου προς το Υπουργείο σας, επανέρχομαι με μια ακόμα Ερώτηση για την λειτουργία της Μονάδας Νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ξάνθης.

Παρά την στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό η Μονάδα Νοσηλείας ψυχιατρικών περιστατικών είναι εκτός λειτουργίας και όπως είναι γνωστό ότι τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας παραπέμπονται στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας που διαθέτουν Ψυχιατρικές Μονάδες, οι οποίες συνήθως είναι πλήρεις, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται ακόμη και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρίες ασθενών και των συγγενών τους για την αναγκαία λειτουργία της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του Γ.Ν. Ξάνθης είναι επανειλημμένες, καθώς αυξάνονται δραματικά τα ψυχιατρικά περιστατικά τα οποία χρήζουν νοσηλείας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους, μεταφέροντας τους εκτός Νομού Ξάνθης.

Η Μονάδα Νοσηλείας ψυχιατρικών περιστατικών μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει, από τη στιγμή που υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να σταματήσει δια παντός αυτή η κατάσταση που προκαλεί επιπλέον σύγχυση στους ασθενείς και επιβαρύνει οικονομικά αλλά και ψυχολογικά τη ζωή των συγγενών τους, καθιστώντας τους δύσκολη την μετακίνηση οπουδήποτε μεταφερθούν οι ασθενείς.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας να λειτουργήσει την μονάδα νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ξάνθης για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των ψυχικά ασθενών του Νομού;