Με τίτλο “Επιτέλους, ανοιχτή συζήτηση για τη ΔΕΥΑΞ, το χτες, το σήμερα., το αύριο” η παράταξη Λύρατζη, αναφέρει:

Οι ανακοινώσεις των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα διαδραματιζόμενα στη τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ δυστυχώς επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν αυτό που υποστήριζε ευθύς εξ’ αρχής ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Πασχάλης Λύρατζης που ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

Έντιμη και καθαρή συζήτηση για την ΔΕΥΑΞ με αποκλειστικό στόχο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Το χτες, το σήμερα και το αύριο της κορυφαίας εταιρείας του Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα η χρονίζουσα δικαστική της αντιδικία της με τη ΔΕΥΑ Νέστου στο θέμα της παροχής αλλά και τιμής της αγοράς του νερού από τα νερά του Παραδείσου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης και προσωπικά στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης στην πρώτη κι όλας συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων στο δημαρχείο και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι πήρε διαφορετική απάντηση σε σχέση με τη λογική που κινείται η σημερινή διοίκηση για την ΔΕΥΑΞ με την ΔΕΥΑ Νέστου.

Η καθαρή θέση της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ.

Από τη μια, μια δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται μόνο για…οφίτσια, απευθείας αναθέσεις και “διορισμούς” ειδικών και εντεταλμένων συμβούλων (!) κι από την άλλη μια αντιπολίτευση σε συνεχή…nirvana, δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους!

Αφήνουμε λοιπόν τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης αντί να ασχολείται με τα ΚΑΥΤΑ προβλήματα του Δήμου Ξάνθης και ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΞ να «γυρολογεί» στα έδρανα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης υποσχόμενος…»οφίτσια» και παροχές και αφήνουμε και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην…nirvana τους! Αδύναμοι δυστυχώς να τολμήσουν και δίγλωσσοι δυστυχώς να πουν τα πράγματα με το όνομά τους διαφυλάσσοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των δημοτών και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημά μας.

-Κύριε Δήμαρχε, απαιτούμε πλέον κατεπειγόντως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΞ, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με μοναδικό   θέμα: Χθες, σήμερα, αύριο- ΔΕΥΑΞ στο οποίο θα είναι παρόντες τόσο ο πρώην Πρόεδρος της Διοίκησης όσο και ο Νομικός σύμβουλος. Δεν πάει άλλο!

Και παράλληλα απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο:

-Γιατί παρά τις δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη δεν ήρθε ακόμη προς συζήτηση το θέμα της ΔΕΥΑΞ που κατά την άποψή μας είναι άμεσης προτεραιότητας και ειδικότερα μετά τα όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της νέας Διοίκησης. Και “προσβάλουν” όλους μας! Ποια συμφέροντα εμποδίζουν την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας;

-Ποια ήταν η θέση της διοίκησης του κυρίου Τσέπελη στη ΔΕΥΑΞ επί Δημαρχίας Στυλιανίδη και αντιδικούσε επίσης με τη ΔΕΥΑ Νέστου; Και τι ήταν αυτό που άλλαξε με τη σημερινή διοίκηση και υπάρχει τέτοια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων;

-Γιατί η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ διαφώνησε με την Διοίκηση της ΔΕΥΑ Νέστου ως προς την τιμή του νερού που παρέχεται στους Ξανθιώτες και αναγκάστηκε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη; Με αποτέλεσμα να υπάρχει και η γνωστή εκκρεμοδικία;

-Ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ συμφωνεί με τη προσωπική πρωτοβουλία του νέου Προέδρου και χωρίς την έγκριση του Διοικητικού συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού συμβουλίου, να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την ΔΕΥΑ Νέστου χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και χωρίς την παρουσία του Νομικού συμβούλου στις συνεδριάσεις. Κι ενώ υπάρχει μάλιστα και εκκρεμοδικία;