Θέση στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη φοιτητική μέριμνα παίρνει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής:

Ο Σύλλογος μας από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε κινητικότητα για τα πολύ οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι εστιακοί, το πρόβλημα της σίτισης με τον έλεγχο που προσπάθησε να επιβάλει ο εργολάβος με την ανοχή Υπουργείου και Πανεπιστημίου κάτι που αποτρέψαμε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Το πρόβλημα της στέγασης των πρωτοετών φοιτητών που ακόμα και τώρα που μιλάμε περίπου 60 πρωτοετής περιμένουν δωμάτιο. Πάνω σε όλα αυτά τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Πρυτανείας και ζητάει από τους φοιτητές που είναι πάνω από 7ο έτος να αδειάσουν άμεσα το δωμάτιο τους, καθώς όπως λέει εμποδίζουν την στέγαση των πρωτοετών φοιτητών.

Αυτό που δεν αναφέρεται από μεριάς Πρυτανείας είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 550 δωμάτια διαθέσιμα για περίπου 4000 φοιτητές, επομένως το πρόβλημα της στέγασης δεν το δημιουργούν οι φοιτητές αλλά η έλλειψη δωματίων. Στις κινητοποιήσεις που κάναμε τόσο στον κοσμήτορα όσο και στην φοιτητική μέριμνα οι απαντήσεις που πήραμε ήταν λίγο-πολύ οι ίδιες, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να ενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους πρωτοετής (κάτι που γίνεται σε άλλα ιδρύματα όπως στην Πάτρα και την Κέρκυρα μετά από πίεση των φοιτητών) και πως οι φοιτητές πάνω από 7ο πρέπει να φύγουν, ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο έριχνε την ευθύνη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την κατάσταση που επικρατεί και το ανάποδο.

Από τη στιγμή όμως που οι ανάγκες των φοιτητών αντιμετωπίζονται σαν κόστος για το Υπουργείο που υλοποιεί μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική το πρόβλημα στη φοιτητική μέριμνα που σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργεί θα παραμένει ως έχει.

Σαν Σύλλογος εστιακών υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των φοιτητών στην δωρεάν σίτιση-στέγαση. Δεν δεχόμαστε τις φωνές από μεριάς Πανεπιστημίου που θέλουν να μας διαχωρίσουν σε δικαιούχους και μη. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενοικιαστούν δωμάτια για πρωτοετής φοιτητές!

Κανένας φοιτητής έξω από το δωμάτιο του!