????????????????????????????????????

Mε τίτλο “Θα πούμε το νερό… νεράκι!”, σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δημαρχόπουλου αναφέρει:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης η Διοίκηση της
Επιχείρησης έδωσε σαφές στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διοικήσει, στηριζόμενη στην πλειοψηφία που της παρέχει ο Νόμος, αγνοώντας και απαξιώντας εντελώς τον ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκε ως θέμα η αποδοχή απόφασης της ΔΕΥΑ Νέστου, που αφορά τον τρόπο τιμολόγησης του παρεχόμενου νερού για την υδροδότηση της Ξάνθης, αλλά και την αποδοχή αποπληρωμής, ύστερα μάλιστα από πρόταση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, των τιμολογίων που εκδόθηκαν από τον Ιανουάριο 2019, για τα οποία η προηγούμενη Διοίκηση είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Το έγγραφο της ΔΕΥΑΞ, που επικαλείται η απόφαση της ΔΕΥΑ Νέστου, είναι πρόταση του
Προέδρου, η οποία ελήφθη ερήμην και χωρίς ενημέρωση κανενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

«Οι συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνουν την ΔΕΥΑΞ και τελικά τους ίδιους τους δημότες
ετησίως με το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον προταθέντα διακανονισμό για το 2020 με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου», δηλώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ κ. Παυλίδου Ελισάβετ και κ. Σδρέβανος Μαρίνος.

Στην απελπισία τους και στην αγωνία τους να μην ακουστούν τα πραγματικά γεγονότα για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Νέστου, ο κ. Καμαρίδης λειτούργησε με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφού δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρίνου Σδρέβανου στη συνεδρίαση, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες ότι το τακτικό μέλος δεν ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει. Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία ο Πρόεδρος προσκαλεί τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης που προσπαθούν να επιβάλλουν. Καλούμε όλους
τους Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις, να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική παρέμβαση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης είναι ενήμερος για την τακτική του στενού του συνεργάτη, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το «…εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό των δημοτών μας!».