Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία πρώην πρωθυπουργών, υπουργών βουλευτών και των τοπικών αρχών πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στην πλατεία Διοικητηρίου στην Ξάνθη.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, μέσω του συλλόγου που ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής και η οικογένεια του ιστορικού ηγέτη της χώρας σε κρίσιμες συγκυρίες και με σημαντικές αποφάσεις, φρόντισαν για τον ανδριάντα καθώς και την εκδήλωση που έγινε με μεγάλη επισημότητα την Κυριακή.

Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο elisso

Ο Δήμος Ξάνθης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Δήμος  Ξάνθης  υποδέχτηκε,  στην εκδήλωση που οργάνωσε το  Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και ο Σύλλογος «Διάδοσης και ανάπτυξης της πολιτικής κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή» , τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθηγητή  Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο, τους δύο πρώην  Πρωθυπουργούς της  χώρας, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, κ. Αντώνη Σαμαρά,   Υπουργούς και Βουλευτές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και όλους τους πολίτες, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την  εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,  έφερε τη Δημοκρατία στη χώρα,  έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ,  νομιμοποίησε το ΚΚΕ, ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, το πολιτικό του εκτόπισμα αναγνωρίστηκε από μεγάλους ηγέτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δείχνοντας  διαχρονικά τον δρόμο της συνεργασίας, την αδελφοσύνης, την ομόνοιας και της ενότητας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ανοίγοντας την  εκδήλωση, κατά τη σύντομη ομιλία του, σημείωσε  “Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και όλοι εδώ καθόμαστε κάτω από την σκιά του μεγάλου Άντρα, του μεγάλου πολιτικού, του Εθνάρχη. Τιμούμε σήμερα μια εμβληματική μορφή ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οραματιστή, τον θεμελιωτή των Δημοκρατικών θεσμών της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, τον εμπνευστή του Ευρωπαϊκού και διεθνή προσανατολισμού της χώρας, τον πατριάρχη της  οικονομικής ανάπτυξης και του κοινωνικού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας, τον Πατριώτη που αφιέρωσε την ζωή του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Όλοι εμείς οι νεοέλληνες, έχουμε μεγάλη ανάγκη από την διαχρονική λάμψη της παγκοσμίου φήμης προσωπικότητας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο φωτεινός δρόμος της αιώνιας καταξίωσης που έχει χαράξει με τον βίο και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την ενότητα του Έθνους , δείχνει διαχρονικά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, στη νέα γενιά, τον προσανατολισμό στις αξίες της ενότητας, της συνεργασίας, του πολιτισμού, καθώς και της πίστης ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει μορφή και ο λαός της μοίρα. Νιώθουμε υπερηφάνεια που για τον Εθνάρχη μας ο αείμνηστος Τζον Κέννεντι, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι ένας από τους σημαντικούς πολιτικούς άνδρες της Ευρώπης. Για να πω την αλήθεια, θα έπρεπε να πω πως τον θεωρώ τον πιο σημαντικό από όλους…» ενώ ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Χάρολντ Ουίλσον, είπε πώς: «Αν υπήρχε Βραβείο Νόμπελ Δημοκρατίας, εκείνος που έπρεπε να το πάρει είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ».

Με αυτές τις σκέψεις ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν ώστε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να βρει τη θέση του στο κέντρο της πόλης μας.  Σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Κ. Ζαγναφέρης, μετά την εκδήλωση δήλωσε:

Μετά από προσπάθειες δύο ετών παραδώσαμε σήμερα ολοκληρωμένο το έργο ανέγερσης του ανδριάντα του Εθνάρχη ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία τού προέδρου της δημοκρατίας Προκ.Παυλοπουλου καθώς και σχεδόν σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας τού τόπου.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνεργάτες και φίλους για την συνεισφορά τους και τις προσπάθειες που κατέλαβαν ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα

Θερμά συγχαρητήρια και στον καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε κ.κ ΠΡΑΞΙΤΈΛΗ ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟ