Σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Ξάνθη για όλους” στο Δήμο Ξάνθης, αναφέρει:

Στις 1/10/2019, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης εγκρίθηκε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων Δήμου Ξάνθης» με εκτιμώμενη αξία 95.648,64 ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, στις 31/10/2019 με έκπληξη διαπιστώνουμε, πως παρά τον εξελισσόμενο διαγωνισμό, γίνεται ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αξίας 19.485,36 ευρώ του ιδίου έργου το οποίο βρίσκεται στον προαναφερόμενο διαγωνισμό στην κατηγορία Ε: «Επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων θέρμανσης» σε συμμετέχοντα (στο διαγωνισμό), ο οποίος όμως έχει καταθέσει για την κατηγορία αυτή υψηλότερη οικονομική προσφορά από άλλους.

Η συγκεκριμένη ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έγινε με απόφαση Δημάρχου, έχει αριθμό 1657/31-10-2019 και φέρει την υπογραφή του Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Ι. Φανουράκη.

Την ίδια μάλιστα ημέρα, στις 31/10/2019 υπογράφεται και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του αναδόχου και του προαναφερόμενου Αντιδημάρχου Ξάνθης.

Παρατηρώντας και μελετώντας συστηματικά μια αλυσίδα πάμπολλων απ’ ευθείας αναθέσεων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη αλλά και τον υπογράφοντα πολλών εξ αυτών (απευθείας αναθέσεων) Αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη, αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, ότι η εποχή της παντοδυναμίας και της αυθαιρεσίας των Δημοτικών Αρχών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. O Δήμαρχος Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχός του φέρουν ακέραια το βάρος της πολιτικής (τουλάχιστον) ευθύνης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναζητήσουν εξιλαστήρια θύματα, προκειμένου να την αποποιηθούν!

Ο Δήμαρχος αυτής της πόλης θα πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για ΟΛΟΥΣ.

Θα πρέπει να είναι προσεκτικός, να μην παραβιάζει τα όρια της δεοντολογίας και πρώτος από όλους να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στη νομιμότητα, στη διαφάνεια, και στα χρήματα του Δήμου, δηλαδή στα χρήματα ΟΛΩΝ των Δημοτών. Γενικότερα, με όλες του τις ενέργειες να αποδεικνύει καθημερινά ότι αντιμετωπίζει με ισότητα και αξιοκρατία όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Η μέχρι σήμερα προσβλητική άνεση του κ. Τσέπελη και των συνεργατών του, φανερώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη νοοτροπία τους. Η πεποίθησή τους πως….είμαστε Δημοτική Αρχή κάνουμε… ό,τι θέλουμε, θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.

Εμείς με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής, να αποτελούμε το αυτί και το μάτι του κάθε πολίτη στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μεταφέροντας παράλληλα σε αυτό τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα αισθήματα αδικίας – όταν υπάρχουν – ΟΛΩΝ των Δημοτών.