Το 3ο Παραδοσιακό Ξεφάντωμα, στο πλαίσιο του ετήσιου χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάμυρις διοργανώνεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 9 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης “Απόλλων”, όπου θα πρωτοστατήσει η συνύπαρξη τριών λυρών, της θρακιώτικης, της ποντιακής και της κρητικής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Ζαμπάρας, υποσχέθηκε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Όσον αφορά στον Σύλλογο, στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική προσφορά του, όπως και όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίζουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες.

Οι “Θάμυρις” αποτελούν έναν από τους πολυπληθέστερους πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς ήδη ο σύλλογος μετρά  450 εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία σύμφωνα  με τον κ.Ζαμπάρα αποτελούν πλέον μία οικογένεια, στηρίζοντας το μότο “όλοι μαζί μπορούμε”.

Στον Σύλλογο, όπως συμπλήρωσε ο ένας εκ των τριών χοροδιδασκάλων, κ Πέτρος Δομβρίδης, λειτουργούν ήδη 6 τμήματα παραδοσιακών χορών για ενήλικες και 5 παιδικά, που αριθμούν περίπου 120 παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των τρεισήμισι ετών.

Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο