Περισσότεροι από 40 μετανάστες εντοπίστηκανσε φορτηγό – ψυγείο στην Ξάνθη. 

Μπλόκο της Αστυνομίας αντιλήφθηκε το φορτηγό και του έκανε σήμα για να πραγματοποιήσει έλεγχο επί της Εγνατίας Οδού μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί βρήκαν στο «φορτίο» του, τους μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί.

Στο κοντέινερ, οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όλοι τους είναι άνδρες ηλικίας 20- 30 ετών.

Ο οδηγός από την Γεωργία και οι μετανάστες έχουν οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης για καταγραφή, ταυτοποίηση και για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του διακινητή που κατά πάσα πιθανότητα παρέλαβε και μετέφερε τους μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με προορισμό την ενδοχώρα.

Το περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόλις μέρες μετά την τραγωδία στο Έσεξ της Αγγλίας, όπου περισσότεροι από 39 μετανάστες από το Βιετνάμ βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό – ψυγείο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη σήμερα (4-11-2019) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος διοδίων Ιάσμου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο – ψυγείο κλειστού τύπου και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οχτώ από τους διακινούμενους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.