Θετικός είναι ο απολογισμός της Ξάνθης από την εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο τον Ολυμπιακό καθώς μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες σε ΠΑΟ και ΑΕΚ, η Ξάνθη παραμένει αήττητη με τους μεγάλους τους Αθήνας. Είναι ικανοποιημένη τόσο γιατί αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς όσο και γιατί υποχρέωσε σε απώλεια πόντων των διεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ραμίρεζ παρατάχτηκε αμυντικά και ήταν αποτελεσματική ενώ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο κέντρο και είχε την κατοχή αλλά στις περιπτώσεις που κατάφερνε να βρεθεί στην περιοχή της Ξάνθης δεν είχε τη σωστή τελική προσπάθεια. Aλλά και όταν έγινε επικίνδυνος,ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Αμπάντ ήταν εκεί, σε μια ακόμη πολύ καλή του εμφάνιση.

Στο δεύτερο μέρος, η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, όμως όσο περνούσε ο χρόνος ο ΑΟΞ πήρε κάποιες πρωτοβουλίες στον κενό χώρο, βοηθούμενη και από τις αλλαγές του Ραμίρεζ, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Συνολικά, η Ξάνθη πήρε την ισοπαλία χωρίς να εντυπωσιάσει, κυρίως, γιατί δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να εφαρμόσει τη γνωστή τακτική του για γρήγορο γκολ και διαχείριση του σκορ.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και 13 μήνες, που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά πρώτη φορά φέτος που δεν δέχτηκε γκόλ.  H Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που έχουν υποχρεώσει τον πρωτοπόρο -μέχρι το Σάββατο- Ολυμπιακό σε απώλεια βαθμών. Ήταν και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες για τον ΑΟΞ αλλά και η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στα Πηγάδια ενώ στις προηγούμενες δύο, η ομάδα του Πειραιά έμεινε μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος. Tέλος, ήταν ο πρώτος αγώναςσ τη Super League που δεν χρειάστηκε η χρήση του VAR.

H έναρξη του αγώνα καθυστέρησε εξαιτίας της εισβολής στο γήπεδο του οπαδού του Ολυμπιακού Τσουκαλά, εικόνα που παραλείφθηκε πάντως στη τηλεοπτική μετάδοση. Πάντως το κλίμα του αγώνα είχε δυναμιτιστεί όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με εμπρηστικές δηλώσεις από  μέλη της Διοίκησης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, μια τακτική που δεν φαίνεται να απέδωσε. Επεισόδια απειλήθηκαν στην έναρξη του αγώνα, όταν τα ΜΑΤ απώθησαν τους οπαδού της Ξάνθης στις θύρες Β, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτούς του Ολυμπιακού.

 

Ραμίρεζ: Γλυκιά ισοπαλία

Ήταν μια γλυκιά ισοπαλία και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ερχόμαστε από αποτυχίες και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα, ανέφερε ο Κίκε Ραμίρεζ, μετά το τέλος του αγώνα. “Σήμερα η ομάδα στάθηκε καλά, οι παίκτες ήταν καλοί και ο κόσμος μας βοήθησε αρκετά και φτάσαμε στην ισοπαλία”. Σχολιάζοντας την υπεροχή του Ολυμπιακού σημείωσε ότι ήταν λογικό να κυλήσει έτσι ο αγώνας και “όταν παίζεις με μια ομάδα του Τσάμπιονς Λήγκ, πρέπει να είσαι προσεκτικός.”

Η Ξάνθη έφτασε στους 16 βαθμούς και παραμένει κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος.