Οι ίδιες γραφικές φωνές, επαναλαμβάνονται, λέγοντας τα ίδια αλλά ποτέ την αλήθεια. Ενόχληση λοιπόν υπάρχει γιατί οι νέοι ειδικοί φρουροί που προσλαμβάνονται θα εκπαιδευτούν στην Κομοτηνή και όχι στην Ξάνθη. Ετεροχρονισμένα λοιπόν κάποιοι θυμούνται ότι δεν λειτουργεί η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης αλλά είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους όταν κάποιοι την έκλειναν και, στη συνέχεια, ζητούσαν τα “ρέστα” από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν την ξανάνοιξε.

Δηλαδή δεν φταίνε αυτοί που την κλείνουν αλλά αυτοί που … δεν την ανοίγουν; Η απάντηση είναι γνωστή αλλά κανείς δεν θέλει να τη θυμάται καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά κλείνοντας τη Σχολή της Ξάνθης επιδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ για να την μετατρέψει σε Κέντρο Κράτησης και ανέλαβε δέσμευση να λειτουργεί ως τέτοιο για πολλά χρόνια, επί ποινή επιστροφής αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά για όσους ξεχνούν.

Έτσι αν θέλουν να εγκαλέσουν κάποιον, ας το κάνουν σε αυτούς που “ήταν στα πράγματα” όταν έκλεινε η Σχολή . Είδηση δεν είναι σε ποια πόλη θα εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί αλλά γιατί μια κυβέρνηση ακυρώνει προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών για να προσλάβει αστυνομικούς, εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων Εξετάσεων. Άλλωστε, η Σχολή της Ξάνθης δεν έκανε ταχύρυθμη εκπαίδευση αλλά ήταν παραγωγική σχολή για αστυνομικούς με προσόντα που είχαν πετύχει υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλήνιες. “Άριστους” δηλαδή για την αντίληψη της νέας κυβέρνησης…

Δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε τίποτε για την πλήρη απαλλαγή του Σάββα Μελισσόπουλου, σε πειθαρχικό επίπεδο, για την υπόθεση της εγγραφής των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου το 2013. (Μετά την αθώωσή του και σε ποινικό επίπεδο). Το γεγονός ότι διώχθηκε πειθαρχικά θα πρέπει να απασχολήσει όμως και την Αριστερά γιατί όταν ο Μελισσόπουλος “έβαζε πλάτη” και διέσωζε την τιμή της εκπαίδευσης κόντρα στην κυβέρνηση Σαμαρά συνεργαζόμενος με τον Ζεϊμπέκ, κάποιοι τον χαρακτήριζαν “μνημονιακό”.

Σαν επιβράβευση λοιπόν, επί ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι περίπου φρόντισαν να διωχθεί πειθαρχικά μετά από 6 χρόνια, ως μη όφειλαν, μανία που συνεχίστηκε εναντίον του μέχρι την απώλεια της εξουσίας, όταν και αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν το… συμφέρον τους. Με την ίδια καταστροφική λογική των προσωπικών πολιτικών, αφέθηκαν στην τύχη τους -αν δεν υπονομεύτηκαν κιόλας-  οι μεταρρυθμίσεις στη μειονοτική εκπαίδευση την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει απομείνει σχεδόν τίποτε απολύτως στα σχολεία ως πολιτικό αποτύπωμα από τον προγραμματικό πλούτο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα ξεκινά μια ακόμη πιο δύσκολη εποχή για τα θέματα της περιοχής, καθώς οι γνωστοί μηχανισμοί είναι ενισχυμένοι αλλά και γιατί η ένταση και η επιθετικότητα της Τουρκίας θα πλήξει τα θέματα της Θράκης και τα θετικά βήματα, αν και αυτά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως αμιγώς εσωτερικά ζητήματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα παίρνουν θάρρος και οι διάφοροι “υπερ-πατριώτες” της περιοχής με τελευταίο κρούσμα τη στοχοποίηση επαγγελματία της περιοχής από ακροδεξιούς κύκλους, επειδή δεν τους αρέσουν οι απόψεις του. Και δεν είναι η πρώτη φορά …

Άλλη μια μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται στη Θράκη, αυξάνει την παρουσία της, πραγματοποιεί επενδύσεις, ενισχύει τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο της Ξάνθη. Η JTI στην οποία ανήκει πλέον η ΣΕΚΑΠ, έχει ήδη προβεί σε μεγάλες επενδύσεις και τώρα με την παραγωγή του Winston αυξάνει την παραγωγή της. Η ησυχία γύρω από τα τεκταινόμενα στη μεγάλη καπνοβιομηχανία είναι μάλλον και η απόδειξη ότι για πρώτη φορά βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος και πολύ καλός στη δουλειά του, ο Μπάμπης Κυρλίδης, αντιμετώπισε πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που όμως ξεπεράστηκε γρήγορα. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ως γνωστόν, έχει τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντα.