Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης παίρνει θέση μετά το θόρυβο για τα εγκαίνια του νέου του χώρου:

Διαπιστώνουμε μετά λύπης μια απίστευτη εκστρατεία αμαύρωσης και κατασυκοφάντησης που στρέφεται εναντίον του Συλλόγου μας τόσο από ορισμένα ΜΜΕ όσο και από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατόπιν των εγκαινίων του παραρτήματος μας στην Ξάνθη επί της οδού Θ. Δούκα, στα όποια εκτός των λοιπών εξεχουσών προσωπικοτήτων της τοπικής μας κοινωνίας, μας τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

Στην εκστρατεία αυτή μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα οι ανυπόστατοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί ότι ο Σύλλογος μας είναι παράνομος και αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης.

Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τα παρακάτω:

  • Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου μας είναι `Σύλλογος  Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης` (ΣΕΜΔΘ) ο οποίος ιδρύθηκε το έτος 1982 στην πόλη της Κομοτηνής κι έκτοτε  λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Στο πλαίσιο αυτό, ανταποδίδουμε στο έπακρο οποιεσδήποτε κακόβουλες και απαξιωτικές αναφορές που στοχεύουν την εθνική ταυτότητα των μελών μας.
  • Είναι προφανές το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της εκστρατείας αυτής δεν δύνανται να εξηγήσουν πως ο Σύλλογος μας με έτος ίδρυσης το 1982, αντίκειται στην Συνθήκη της Λωζάννης.
  • Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Σύλλογος μας είχε στο παρελθόν άριστη διασυλλογική συνεργασία με αυτούς που μας επισυνάπτουν αυτές τις παράλογες κατηγορίες. Για του λόγου το αληθές, βλέπετε και τις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.(www.btaytd.org)
  • Κατακρίνουμε, καταγγέλλουμε και δεν αποδεχόμαστε κάθε λογής σοβινιστικές προσεγγίσεις που ελπίζαμε και πιστεύαμε ότι αποτελούν στοιχειά του παρελθόντος, αλλά εξακολουθούν να στοιχειώνουν ορισμένους κύκλους της χώρας μας.
  • Ως Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας κατά αυτών που πραγματοποιούν αυτές τις αβάσιμες και ανυπόστατες επιθέσεις.