Δεν πέρασε απαρατήρητο στον Έβρο το θέμα της χορηγίας της “Μεταλλευτικής Θράκης” σε project που υλοποίησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο λόγω της μεγάλης ευαισθησίας και αντίθεσης των τοπικών κοινωνιών στις εξορύξεις χρυσού.

Δημοσίευμα του evrosonline.gr  αναφέρει:

Δυσάρεστες εκπλήξεις ειδικά για τους πρωτεργάτες του αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, έκρυβε η παρουσίαση του πρώτου αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου της Democritus Racing Team. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δελτα τηλοερασης στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων , η ομάδα του Πολυτεχνείου Ξάνθης, αποκάλυψε την ”Αργώ“, το όχημα-εκπρόσωπο του Ιδρύματος στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μία από τις εταιρίες που στήριξαν οικονομικά τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του πρώτου μονοθέσιου, ήταν και η Μεταλλευτική Θράκης. Ως γνωστόν οι εταιρείες “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”, “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.” και “Μεταλλευτική Θράκης”, είναι θυγατρικές της Eldorado Gold στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης, αντιπρυτάνεις και καθηγητές του πανεπιστημίου Θράκης και φυσικά τα μέλη της ομάδας που περήφανοι μίλησαν για το μοναδικό κατόρθωμα τους. Σε αυτή την εκδήλωση ευχαρίστησαν και την Μεταλλευτική Θράκης για τη χορηγία της.

Χορηγοί της ομάδας ομάδα ήταν και άλλες επιχειρήσεις εκτός από τη Μεταλλευτική Θράκης.

Εξάλλου σε επίσημη σελίδα της ομάδας Democritus Racing Team σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται αναφορά στην Μεταλλευτική Θράκης και συγκεκριμένα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Η Μεταλλευτική Θράκης είναι μία σύγχρονη ελληνική εταιρεία με ειδίκευση στον τομέα της έρευνας μεταλλευμάτων στη Βόρεια Ελλάδα».

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται ότι η εταιρεία είναι στο πλευρό της ομάδας του ΔΠΘ, τα τελευταία δύο χρόνια, στηρίζοντάς την οικονομικά, καλύπτοντας ανάγκες του μηχανολογικού τομέα και όχι μόνο.Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συνεχίζεται ο αγώνας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Πριν δύο εβδομάδες το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης αποφάσισε τη διοργάνωση δράσεων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το θέμα που ταλανίζει την περιοχή επί 2 δεκαετίες. Μάλιστα την Τετάρτη οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Μαρώνειας Σαπών καθώς και ο Βαγγέλης Λαμπάκης πρόεδρος της Περιφερειακής ένωσης Δήμων ΑΜΘ θα συναντηθούν στο δημαρχείο Σαπών, όπου πρόκειται να συζητήσουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.