Με δήλωσή του ο απερχόμενος Δοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, αναφέρει:

Ενημερώνω τους πολίτες του Έβρου ότι δεν υπέβαλλα αίτηση για διεκδίκηση της θέσης του Διοικητή Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Θα συνεχίσω να ασκώ πλήρως τα καθήκοντά μου μέχρις ότου παραδώσω επισήμως τη Διοίκηση στο νέο Διοικητή που θα ορίσει ο Υπουργός Υγείας.
Θερμές ευχαριστίες στους πολίτες του Έβρου και της Θράκης για τη θερμή υποστήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Μαζί δώσαμε τον αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς (φακελάκια, παράνομη συνταγογράφηση κ.α.), την εφαρμογή της νομιμότητας και την ανασυγκρότηση του νοσοκομείου. Η προσπάθεια ελπίζω ότι θα συνεχιστεί και με το νέο Διοικητή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραιατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την ειλικρινή, ανιδιοτελή και μεγάλη προσπάθεια που έκαναν: αρχικά για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο στην εποχή των μνημονίων και στη συνέχεια για να αναπτύξουν τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ επίσης τους θεσμικούς φορείς του Έβρου για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, τον τέως Δήμαρχο κ. Λαμπάκη, το σημερινό Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Μέτιο, το Γενικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μενεξίδη, το Διοικητή της Πυροσβεστικής κ.Κούκουρα, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου καθώς και τους συλλόγους ασθενών.

Το Π.Γ.Ν.Α. έχει πορεύεται πλέον στο δρόμο της εφαρμογής της νομιμότητας, της λιτής διαχείρισης, της εξοικονόμησης πόρων και της ανάπτυξης των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με την προσδοκώμενη έγκριση του προγράμματος κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης και την πρόσληψη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το νοσοκομείο θα γίνει πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος σε όλα τα Βαλκάνια.
17/10/2019
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ