Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε για μία ακόμα φορά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης με τον συνδυασμό “Περιφερειακή Σύνθεση”, Μιχάλης Αμοιρίδης για την άμεση αξιοποίηση των 66,5 εκ, ευρώ της χρηματοδότησης για το έργο του Κάθετου Άξονα Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, από Δημάριο έως Ξάνθη.

Σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης, ο κ.Αμοιρίδης εξήγησε ότι προέχει η ασφάλεια των συμπολιτών μας, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του υπάρχοντος οδικού δικτύου στην περιοχή.

Σημείωσε ότι στόχος της σχετικής επερώτησης που κατέθεσε μαζί με τους συναδέλφους του  Οδυσσέα Βουρβουκέλη και Ιρφάν Χατζηγκενέ, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ είναι να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, για το οποίο ανέφερε ότι θα επιφέρει ευεργετικές επιδράσεις, καθώς η αποδέσμευση των χρημάτων θα ενισχύσει την τοπική αγορά και κοινωνία .

Ο κ.Αμοιρίδης αναφορικά με τα τρία “καυτά” θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ την περασμένη Τετάρτη, σημείωσε ότι οι αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες, και οι όποιες διαφοροποιήσεις υπήρξαν ήταν για δευτερεύοντα ζητήματα.

Σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η άρνηση της τοπικής κοινωνίας στην εξόρυξη χρυσού, καθώς -όπως είπε – επιστημονικοί φορείς έχουν διαπιστώσει ότι μία τέτοια επένδυση είναι καταστρεπτική για το περιβάλλον και δεν προσφέρει οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Όσον αφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ότι στη Θράκη δεν μπορεί να δημιουργηθεί, πέρα από τις υπάρχουσες που είναι ήδη επιβαρυμένες, νέα δομή φιλοξενίας, καθώς δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ούτε σε θέματα ασφάλειας, ούτε σε υγειονομικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, ενώ εστίασε και στη γεωγραφία της περιοχής αναφερόμενος στην περίπτωση των ανοιχτών δομών.

Σχετικά με το θέμα της Σαμοθράκης, ο κ.Αμοιρίδης δήλωσε πως αποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ.Μέτιος, την πρότασή του, την οποία και θα θέσει υπόψιν του υπουργού Τουρισμού κ.Θεοχάρη, οι επαγγελματίες του νησιού που επλήγησαν το καλοκαίρι, να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς με τους επιχειρηματίες οι οποίοι ζημιώθηκαν από την κατάρρευση της Τhomas Cook και γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2019 ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σαμοθράκη, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα του νησιού.

 

radio899.gr