Λάβρος κατά του ενδεχομένου εξόρυξης Χρυσού στη Θράκη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Επίκουρος Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης θα είναι ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης που διοργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του Χρυσού, την προσεχή Κυριακή στις 11 το πρωΐ, στο πολιτιστικό κύτταρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
«Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή την έκφραση, Περιβαλλοντικός Εγκληματίας. Αλλά αυτή τη φορά θα είμαι πολύ σκληρός στις εκφράσεις μου για την Μεταλλουργεία Χρυσού στη Θράκη. Αλήθεια τι θέλουν οι πολιτικοί να κάνουν στη Θράκη; Να την καταστρέψουν; Να την αφανίσουν; Γιατί να την αναπτύξουν αποκλείεται με το άλεσμα των Βουνών για 4 γρ Χρυσό στον τόνο!», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης. Μάλιστα για το «άλεσμα» των Βουνών, θα χρησιμοποιηθεί το νερό της περιοχής, το οποίο θα… «αποστραγγισθεί» προς την Μεταλλουργία!!!

Επι πλέον πρόσθεσε πως το πέτρωμα στις Σάππες είναι κατά 30% Αλουνίτης, ο οποίος στο νερό αφήνει ΟΞΥΤΗΤΑ, επιτείνοντας την όξινη απορροή.
«Εγώ καλώ στην εκδήλωση της Κυριακής όλους τους αρμόδιους από την κυβέρνηση στην Αθήνα, να έλθουν να παρακολουθήσουν και να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ στα ερωτήματα που θα θέσουμε…Εξατμίζεται το Κυάνιο; ΝΑΙ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ και μάλιστα τόνοι… σε συνδυασμό με την Υγρασία», (σ.σ. γι’ αυτό δεν ήθελαν κάποιοι να ολοκληρωθεί το Φράγμα Ιασίου, επειδή λόγω του νερού, δημιουργείται Υγρασία) και Κυάνιο και Υγρασία είναι ένας καταστροφικός συνδυασμός…για την Υγεία και το Περιβάλλον.

Ο τίτλος της ενημερωτική εκδήλωση της Διανομαρχιακής επιτροπής είναι, «Τι σημαίνει εξόρυξη χρυσού για τον τόπο μας;».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κκ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης επίκουρος
Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Ιωάννης Τέντες Καθηγητής Βιοχημείας,Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ, Δάνος Σεργκελίδης Αν. Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ και Τόλης Παπαγεωργίου πολιτικός μηχανικός (από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα11.00 πμ και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τους:
• Δήμος Μαρώνειας – Σαππών
• Δήμος Κομοτηνής
• Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης
• Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης
• ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης
και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην REX).

Της Β. Μαχαίρα. Από την ΕΡΤ Κομοτηνής