Πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία επιβάλαμε στον κ. Μέτιο, την παράταξή του και τους «συνοδοιπόρους» του. Με την πραγματοποίηση της χθεσινής συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε μία σημαντική νίκη της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης σε βάρος της αδιαφορίας, του σκοταδισμού και του ωχαδελφισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μέτιος, ο οποίος σθεναρά επιδίωξε να μην συζητηθούν τα σημαντικά αυτά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην χθεσινή συνεδρίαση λήφθηκαν μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις σε καθοριστικής σημασίας θέματα όπως το ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού, του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Σαμοθράκη ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πρόσφατος αποκλεισμός του νησιού. Μάλιστα σε κάποια εκ των θεμάτων αυτών ο κ. Μέτιος αναγκάστηκε να ψηφίσει (μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά) και τις αποφάσεις που προτείναμε.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθούν ως γραφικά τα εξής  χαρακτηριστικά της διοίκησης:

  • η διαρκής προσπάθεια του Περιφερειάρχη για να πετύχει- όπου μπορούσε- αναβολές θεμάτων,  λόγω άγνοιας ή αδυναμίας να κατανοήσει το περιεχόμενο της εισήγησης,
  • η αδυναμία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να διαφυλάξει το επίπεδο της συνεδρίασης σε ένα επίπεδο ευπρέπειας, επιδεικνύοντας μία χαρακτηριστική μονομέρεια,
  • οι διαρκείς προκλήσεις των συμβούλων της παράταξης του κ. Μέτιου, οι οποίες υπερέβησαν τα όρια.

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά:
«Επιβάλαμε εχθές τον κ. Μέτιο και τους συνοδοιπόρους του μία συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα, τα οποία ο Περιφερειάρχης ήθελε πάση θυσία να αποφύγει. Πετύχαμε χθες μία σειρά σημαντικών αποφάσεων σε ζητήματα όπως η εξόρυξη χρυσού και το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης δήλωσε κατ’ επανάληψη άγνοια και αδυναμία κατανόησης, αυτών των σημαντικών θεμάτων. Πετύχαμε έτσι να ανταποκριθεί η περιφέρεια στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να διεκδικεί και να επιβάλλει στην διοίκηση ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.»