Επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή Β. Καραμούλα καθώς, μετά τη στελέχωση με δύο νέους γιατρούς, ανακλήθηκε και η παραίτηση του Γ. Δίγκα.

Σε σχετική του ανάρτηση ο Διοικητής Α. Γερόπουλος, αναφέρει:

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Κον ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ, τον Βουλευτή Ξάνθης Κον ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ, Τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Κον ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ και τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Ξάνθης Κον ΦΙΛΙΠΠΟΥ για τις προσπάθειες που έκαναν για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Η Χειρουργική ομάδα σήμερα έγινε πιο δυνατή μετά την αναστολή της παραίτησης του Γιώργου και την πρώτη μέρα στα χειρουργεία του Παύλου.
Ευχαριστώ Γιώργο.
Καλή αρχή Παύλο.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε το γραφείο του βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη, αναφέρεται:

Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης με χαρά ενημερώθηκε για την ανάκληση της παραίτησης του Ορθοπεδικού Ιατρού κ. Δίγκα, μετά απο την μετακίνηση δυο ορθοπεδικών ιατρών ,του κ. Κιρκασιάδη και του κ. Καραμπελιά ,στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης μετά από συνεχείς πιέσεις του βουλευτή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Οι προσπάθειες του κ. Τσιλιγγίρη για παραιτέρω ενίσχυση της κλινικής με τρίτο άτομο συνεχίζονται ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου ενώ πέραν απο την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων .
Για αυτό το σκοπό με συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Ξανθης εγκρίθηκε κονδύλι συνολικού προϋπολογισμού 390.000 για αναβάθμιση του νοσοκομειακού εξοπλισμού μέσω του Προγράμματος Ενεργειακή Αναβάθμιση Νοσοκομειακών Κτηρίων .
Μπράβο σε όλους.
Πάντα επιτυχίες.