Μεγάλη είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα κοινωνικά δίκτυα για την ανάρτηση ενός Εύζωνα που συμμετείχε στην παρέλαση των Ελευθερίων και εξέφρασε την ανάτασή του.

Αρχικά υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση από Ξανθιώτες που έσπευσαν να συγχαρούν το νεαρό στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και ανακοινοποίησαν τη σχετική ανάρτηση, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος φωτογραφήθηκε μαζί του και τον συνεχάρη.

Στη συνέχεια όμως, έγινε αντιληπτό ότι στην αρχική του ανάρτηση στις 5/10 περιείχε ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για τη μειονότητα και τη συμμετοχή στον εορτασμό της απελευθέρωσης, που αφαιρέθηκαν την επόμενη μέρα. Πλην όμως κάποιοι την είχαν ήδη αποθηκεύσει ως στιγμιότυπο ενώ είναι ορατή και στο “ιστορικό επεξεργασίας”.

Έτσι, αρκετές μέρες μετά τα Ελευθέρια και το λαμπρό εορτασμό, υπάρχει ένα debate μεταξύ των Ξανθιωτών υπέρ και κατά της σχετικής ανάρτησης. Υπενθυμίζεται ότι η Προεδρική Φρουρά στο γκρουπ της στο Facebook, φρόντισε το ίδιο βράδυ να αναρτήσει ένα πολύ ενωτικό μήνυμα για τους ξανθιώτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους, και τη συμμετοχή τους στον εορτασμό.

Η αρχική ανάρτηση:

 

Η διορθωμένη ανάρτηση: