Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο Αβδήρων:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αβδήρων (126/2019 απόφαση) περί διακοπής της παροχής ύδρευσης σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και σήμερα άρχισαν να κόβονται μαζικά οι παροχές νερού σε σπίτια στο Σέλερο. Αποτελεί πρόκληση και έρχεται να επιβεβαιώσει την «επόμενη μέρα» των εκλογών, για την οποία μιλούσαμε και μιλάμε. Αυτή είναι η καθημερινότητα που θέλει η δημοτική αρχή για τους δημότες.

Μάλιστα απειλούν και με κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών των κατοίκων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Ας μας απαντήσει όμως η δημοτική αρχή.. Αν φυσικά γνωρίζει …

“Υπάρχουν ή όχι μέσα σε αυτές τις συνδέσεις που διακόπτει και απειλεί με διακοπή άνεργοι, οικογένειες με τουλάχιστον ένα άνεργο, οικογένειες που ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό;

“Άνθρωποι που το χρέος τους συσσωρεύεται διότι τα εισοδήματά τους δεν τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν ;

Το νερό δεν είναι πολυτέλεια είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Θα μας βρούνε μπροστά τους.

Το νερό αποτελεί έναν φυσικό πόρο που, μέσω του κύκλου εναλλαγής φάσεων και μορφών, υπάρχει άφθονο στο ελληνικό τοπίο. Κι όμως δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση του καθολικού λαϊκού δικαιώματος στο νερό ως δημόσιο αγαθό.

Βασική μας θέση είναι ότι το νερό αποτελεί ένα κοινό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή και, επομένως, θα πρέπει να μη θεωρείται προϊόν προς πώληση, παραχώρηση ή εκμετάλλευση.

  • Καμία διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες.
  • Καμιά κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.
  • Κανένα τιμολόγιο στην Εφορία.
  • Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Μείωση των τιμολογίων σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Άμεση επανασύνδεση των κομμένων παροχών.

Καλούμε τους μαζικούς λαϊκούς φορείς των χωριών, τους συλλόγους, όλους τους κατοίκους σε αγωνιστική επαγρύπνηση με κινητοποίηση στο Δήμο Αβδήρων

να απαιτήσουμε όλα τα παραπάνω.