Με μια ακόμη μεγάλη νίκη εκτός έδρας, αυτή τη φορά σε βάρος του Παναθηναϊκού, η Ξάνθη αναρριχήθηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας το βράδυ του Σαββάτου,συνεχίζοντας την τρελή φετινή της πορεία.

Η ομάδα της Ξάνθης, ήταν αποτελεσματική και καλοστημένη για άλλο ένα ματς. Άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού, κάλυψε τους χώρους και όταν οι πράσινοι άφησαν χώρους στις καθυστερήσεις, βγήκε οργανωμένα στις αντεπιθέσεις, αρχικά προειδοποίησε στο 90 και στο 93 πέτυχε τη μεγάλη νίκη με γκολ του Φοσέρ, μετά και τον έλεγχο του VAR. Έδειξε και την ποιότητα των παικτών της αλλά και το αγωνιστικό της πλάνο, που προσαρμόζει ανάλογα με τον αντίπαλο.

Έστω και με λίγη τύχη σε αυτό το ματς,  η ομάδα του Ραμίρεθ συνεχίζει με 5 νίκες στα 6 ματς του πρωταθλήματος, παρέμεινε για 5ο εκτός έδρας ματς αήττητη στον Παναθηναϊκό και … γιόρτασε τα 100α Ελευθέρια της πόλης με μια ακόμη επιτυχία.

Παναθηναϊκός και Ξάνθη είχαν ελάχιστες ευκαιρίες και όδευαν για το 0-0, όμως ο Χοσέ βρήκε δίχτυα στο 93′, ο VAR άναψε το «πράσινο φως» και οι «Ακρίτες» έφυγαν από τη Ριζούπολη με την πέμπτη τους φετινή νίκη!

Το φιλμ του αγώνα από το gazzeta.gr

Ο Κίκο Μακέντα μπορεί να συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ξάνθη, ωστόσο, ο Γιώργος Δώνης έκρινε πως ο Ιταλός δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και για αυτό προτίμησε τον Κολοβό στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας η τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης και Δώνης οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Μπουζούκης, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και φουνταριστός ο Κολοβός.

Από την πλευρά του ο Κίκο Ραμίρεθ πως έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό σύνολο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, επέλεξε τον Αμπάντ στην εστία. Δεξί μπακ ο Ντιρεστάμ, αριστερό ο Σόσα και στο κέντρο της άμυνας ο Μαλεζάς με τον Καρασαλίδη.  Μουλέν, Κοβάτσεβιτς, Τέρκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ντε Αμορίμ και Σταρτζεόν στα φτερά και μπροστά ο Ρενέλα.

Κυριάρχησε αλλά δεν είχε ουσία!

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο τα έκανε όλα σωστά. Όλα μέχρι να φτάσει έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Το σύνολο του Δώνη είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετή υπομονή μέχρι το επιθετικό τρίτο. Εκεί του έλειψε η σωστή επιλογή, το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες. Τα σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή(12᾽και 32᾽) δεν ήταν ιδιαίτερη απειλή, όπως και εκείνο του Ζαχίντ στο 22᾽.

Ο Μπουζούκης ήταν ο κορυφαίος των τυπικά γηπεδούχων.

Το Τριφύλλι είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και περιόρισε την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο, με τους ακρίτες να θέλουν να χτυπήσουν στο ανοιχτό γήπεδο αλλά να μην έχουν σωστές επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον.

Τις μεγάλες του ευκαιρίες, πάντως, ο Παναθηναϊκός τις βρηκε από δύο στημένες μπάλες. Ο Πούγγουρας, όμως, στο 33᾽ και ο Δώνης στο 40᾽ δεν μπόρεσαν να πιάσουν σωστά τις κεφαλιές αν και αμαρκάριστοι και έστειλαν την μπάλα άουτ.

Στο φινάλε… μίλησε η Ξάνθη!

Στο δεὐτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκλεισε την Ξάνθη στα καρέ της. Ο Δώνης ρίσκαρε πάρα πολύ, έβαλε στο ματς και Μακέντα και Περέα και Καμπετσή και γύρισε το σύστημα σε 442. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν μεγάλη κατοχή μπάλας αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν πολλές φάσεις.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν στο 72᾽ με τον Άμπαντ να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ζαχίντ. Ο Νορβηγός προσπαθούσε να το πάρει πάνω του αλλά δεν είχε άλλους συμπαραστάτες.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός είχε βγει όλος μπροστά, έχασε το μυαλό του ενώ στο τελευταίο τέταρτο δεν είχε υπομονή και πήγαινε σε… γιόμες. Η Ξάνθη που είναι καλή στις αντεπιθέσεις περίμενε την ευκαιρία της. Στο 89᾽ ο Φόσερ χτύπησε το πρώτο καμπανάκι, αστοχώντας σε κενό τέρμα αλλά στο 93´ και πάλι μόνος του στην μικρή περιοχή του τριφυλλιού, δεν αστόχησε, εκτέλεσε τον Διούδη και χάρισε την νίκη στην ομάδα του!

MAN OF THE MATCH: Τζόρνταν Φόσερ. Ο παίκτης της Ξάνθης μπήκε από τον πάγκο, έχασε μια τρομερή ευκαιρία στο 89᾽ σε κενό τέρμα αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε ένα υπέροχο τελείωμα, νίκησε τον Διούδη και έγινε ο άνθρωπος του αγώνα!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φάμπιο Στάρτζεον. Από τα δικά του πόδια χάνει τεράστια ευκαιρία η ομάδα του, από τα δικά του πόδια προέρχεται το γκολ της νίκης. Είχε το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του αγώνα, να τρέξει και να δημιουργήσει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Κολοβός. Ο Δώνης του έδωσε και πάλι φανέλα βασικού, αυτή την φορά στην κορυφή της επίθεσης. Ούτε και εκεί κατάφερε να φάνει, ούτε και εκεί έδωσε πράγματα στην ομάδα του και δικαίως έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δεν δικαιώνει τον Έλληνα τεχνικό για την επιμονή του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει σωστά την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης από τις στημένες φάσεις, όμως, σε πέντε περιπτώσεις οι παίκτες του Δώνη δεν είχαν τις επιλογές που θα έπρεπε, δεν έβαλαν σωστά το κεφάλι τους και πέταξαν στα σκουπίδια σημαντικές ευκαιρίες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Κομίνη, τον βοήθησε αρκετά και το VAR σε δύο φάσεις που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Στο γκολ του Ζαχιντ που ακυρώθηκε για οφσάιντ του Κολοβού και στο τέρμα που έδωσε την νίκη στην Ξάνθη. Στη πρώτη φάση το κεφάλι του Κολοβού φαίνεται να είναι πιο μπροστά ενώ στο τέρμα των φιλοξενούμενων αποφάσισαν πως δεν υπάρχει παράβαση, παρά την αρχική απόφαση του επόπτη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη νίκησε και πάλι τον Παναθηναϊκό, έπιασε κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και βύθισε την ομάδα του Δώνη και πάλι σε αγωνιστική κρίση! Στο φινάλε του ματς οι ακρίτες είχαν καθαρό μυαλό, τιμώρησαν το Τριφύλλι που πήρε άπειρα ρίσκα και επιστρέφουν στην πόλη τους με ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα).

ΞάνθηΑμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκι, Ρενέλα (59’ Φοσερ).