Η γέφυρα, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο που αποτελεί τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, κατέρρευσε κυριολεκτικά λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, εγκλωβίζοντας ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο όχημα μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή και έτσι να μην προκληθεί ατύχημα. Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της. Πάντως, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν ένταξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

 

Την αντίδραση του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη προκάλεσε η ανακοίνωση της Περιφέρειας για την υπογραφή σύμβασης με την Εγνατία Οδό, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα.

Η γέφυρα είχε καταρρεύσει πριν από 11 μήνες και ο πρώην Υφυπουργός που είχε μεταβεί λίγες ώρες μετά στο σημείο μαζί με την ηγεσία της Εγνατίας Οδού, αναφέρει ότι είχαν παρασχεθεί πόροι του Υπουργείου Ανάπτυξης και υποδομές της Εγνατίας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση. Όμως, όπως σημειώνει στην ανάρτηση του ο Σ. Γιαννακίδης, η Περιφέρεια επί ένα χρόνο κωλυσιεργούσε και μόνο αφού άλλαξε η Kυβέρνηση και η Διοίκηση της Εγνατίας Οδού, υπέγραψε τελικά τη σύμβαση, έχοντας χαθεί σχεδόν ένας χρόνος και ενώ δεν είναι πλέον διαθέσιμοι οι εθνικοί πόροι που είχαν διατεθεί.

Ο ξανθιώτης πρώην υφυπουργός κατηγορεί τη ΝΔ και τους ανθρώπους της για “φτηνή πολιτικάντικη μεθόδευση” καθώς και ότι έθεσε το μικροκομματικό της συμφέρον πάνω από τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση:

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να βρει η Περιφέρεια ΑΜΘ το δρόμο για την Εγνατια Οδό, που είχε “χάσει” όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι να ξεκινήσουν επιτέλους οι μελέτες για την αποκατάσταση της γέφυρας που είχε καταρρεύσει στην Καβάλα.

Το Νοέμβριο του 2018, αμέσως μετά την πτώση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαθέσει κάθε δυνατό πόρο και υποδομή μέσω των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών για να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση όμως η Περιφέρεια δεν έκανε το παραμικρό. Μόνο αφού άλλαξε η κυβέρνηση και η διοίκηση της Εγνατίας Οδού, η Περιφέρεια υπέγραψε, τελικά, τη σχετική σύμβαση . Πέρασε δηλαδή ένας χρόνος για να γίνουν όσα η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει από τις πρώτες ώρες, στους τοπικούς φορείς. Και μάλιστα, τώρα θα επιβαρυνθούν οι πόροι της ΑΜΘ ενώ τότε είχαν διατεθεί εθνικοί πόροι.

Η Νέα Δημοκρατία και οι άνθρωποί της όχι μόνο εμπαίζουν τους πολίτες όλο αυτό το διάστημα αλλά θέτουν κυνικά το μικροκομματικό και ταπεινό συμφέρον τους, πάνω από την τοπική κοινωνία. Η οποία θα ταλαιπωρηθεί για ένα επιπλέον χρόνο και θα χάσει πολύτιμους πόρους, για μια φτηνή πολιτικάντικη μεθόδευση.