Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ , μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης στην Ξάνθη στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, σημειώνει:


Με συγκεντρώσεις έξω από τα πολυκαταστήματα ZARA και PUBLIC στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Στην συγκέντρωση έξω από τα PUBLIC ο Κώστας Βογιατζής, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης τόνισε: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, να συμβιβαστούμε με «τας υποδείξεις» του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ανθρώπων του μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο δρόμο της πάλης θα βρεθούμε περισσότεροι εργάτες, περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι μαζί με τους συνταξιούχους. Όλοι εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια το βαρύ λογαριασμό της αντεργατικής πολιτικής.

Είμαστε βέβαιοι, ότι σε αυτόν το δρόμο, σε αυτόν τον αγώνα θα μπουν και θα σταθεροποιηθούν και όσοι σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν.

Όσοι ταλαντεύονται αν οι αγώνες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα.

Όσοι κάτω από το βάρος της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν έχουν κάνει το βήμα, ενώ καταλαβαίνουν το χαρακτήρα της επίθεσης.

Όσοι διατηρούν ελπίδες ότι η αντεργατική επίθεση κάπου θα σταματήσει, ότι τα αντεργατικά μέτρα θα τελειώσουν.

Η επίθεση είναι διαρκής, θα συνεχιστεί. Για να έρθουν θετικά αποτελέσματα για τη ζωή μας, για το σήμερα και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να παλέψουμε σκληρά εμείς».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης που κατέληξε έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης όπου οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν: Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου είχε προγραμματιστεί από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, απόρροια των οποίων είναι ο κίνδυνος να κλείσουν και κλινικές. Εκεί εκφράσανε την αλληλεγγύη τους αλλά αναδείξαν και την ανάγκη ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία να μπει πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο από όλα τα σωματεία της Ξάνθης