Σε ένα απόγευμα με ανάμικτα συναισθήματα, ο ΑΟΞ κέρδισε με 3-1 χωρίς να “ιδρώσει” την ομάδα του Βόλου και αναρριχήθηκε και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται μόνη με 12 βαθμούς, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Στο γήπεδο πάντως, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν ο θάνατος του Γιάννου Σιούτα, πολύ γνωστού φιλάθλου της ομάδας και μόνιμου στις θέσεις των διαρκείας μαζί με την οικογένειά του, του οποίου η θέση έμεινε κενή.

Στα αγωνιστικά η ομάδα της Ξάνθης, εμφανώς ενισχυμένη με ποιοτικούς παίκτες όπως αποδεικνύεται σε κάθε αγώνα, ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Βόλου, τον οποίο κέρδισε χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με ένα εντυπωσιακό γκολ στις καθυστερήσεις. Έτσι συνεχίζει το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα με 4 νίκες και μια κακή εμφάνιση μέσα στη Λάρισα.

Το φιλμ του αγώνα από το gazzeta.gr

Παίζοντας απλά και εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό την ατομική ποιότητα των παικτών της, η Ξάνθη κέρδισε τον Βόλο με 3-1 και εδραιώθηκε ψηλά. Σε έναν αγώνα όπου τα πάντα κρίθηκαν στην εκτελεστική δεινότητα των γηπεδούχων και ουσιαστικά «τελείωσε» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Αμπάντ κάτω από τα γκολπόστ, τους  Ντίρεσταμ,  Καρασαλίδη, Μαλεζά, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουλέν, Κοβάσεβιτς στον άξονα και τους Αμορίμ, Εντουάρντο, Στάρτζεον μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ρενέλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Ντεντάκη, Μπασόνγκ, Δημόπουλο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσοκάνη «εξάρι», τους Μπαλογιάννη, Τόρες, Μουνίθ, Μυστακίδη μπροστά του και τον Γέντρισεκ μοναδικό προωθημένο.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, η δεξιά τους πλευρά με τους Ντεντάκη, Τόρες (έκανε π.χ. μία εξαιρετική ενέργεια στο 45′) λειτουργούσε πολύ καλά και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με τους Μυστακίδη (2′, 13′), Δημόπουλο (20′), Μουνίθ (45′), ενώ στο 27′ ο Κοβάσεβιτς παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι απειλούσαν από αέρος με τους Αμορίμ (2 φορές), Καρασαλίδη και έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ομως συνάμα έχουν αποδείξει πως είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά το τρανζίσιον. Στο 40′ βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Στάρτζεον έστρωσε στον Εντουάρντο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 55′. Τότε ο Αμορίμ «έφτιαξε» τη φάση, συνδυάστηκε με τον Σόσα και ο Βραζιλιάνος σε θέση φορ διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα ο Βόλος τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε και 2ο φορ, αλλά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το σύστημα σε 4-3-3 και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Που «κυλούσε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, μέχρι που φτάσαμε στο 85′. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μπαριέντος απώλεσε 2 κλασικές ευκαιρίες, ο Φοσέ στο 89′ σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ και αμέσως μετά (90’+1) ο Ατιγιάτ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους «νεοφώτιστους».

MVP: «Μέσα» σε 3-4 φάσεις, έβαλε ένα γκολ, «άγγιξε» ακόμη ένα (5′) και ήταν μία διαρκή απειλή για τα καρέ του Βόλου.

Στο ύψος του: Το δίδυμο των Εντουάρντο, Στάρτζεον συνδυάστηκε άψογα στη φάση του πρώτου γκολ και έδειξε, ακόμη μία φορά, πως «έχει» το τρανζίσιον.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος είναι ένας μεγάλος φορ, όμως στο σημερινό παιχνίδι πέρασε… απαρατήρητος.

Η γκάφα: Ανήκει στο VAR, αν βέβαια ισχύουν τα όσα αναφέρθηκαν στην τηλεοπτική μετάδοση. Για τεχνικούς λόγους δεν λειτουργούσε στο δεύτερο μισό και η… απουσία του πέρασε απαρατήρητη καθώς δεν υπήρξε κάποια «δύσκολη» φάση. Αν όμως είχαμε κάποια;

Το «στραγάλι»: Εύκολο απόγευμα είχαν ο ρέφερι Τζήλος και οι βοηθοί του. Ο αγώνας δεν είχε τη «δύσκολη» φάση και πέρασαν απαρατήρητοι.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οταν ένα ματς λήγει 3-1 και ο χαμένος σκόραρε στις καθυστερήσεις, δεν τίθεται θέμα αν ο νικητής κέρδισε δίκαια ή όχι. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που έκανε, απλά θα αναρωτιόμαστε τι θα γίνονταν εφόσον ο Βόλος άνοιγε εκείνος το γκολ. Στο 0-0 ήταν καλύτερος.

ΞΑΝΘΗ: Αμπαντ, Στάρτζεον, Μαλεζάς, Κοβάτσεβιτς, Ρενέλα (76′ Φοσέ), Μουλέν, Σόσα, Ντε Αμορίμ (82′ Αμορίμ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα, Ντίρεσταμ

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φεράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μάντζης), Μουνίθ, Τόρες, ΜυστακίΟδης (57′ Ατιγιάτ), Γέντρισεκ.