​Μια ακόμη καταδίωξη μεταναστών κατέληξε σε τραγωδία το πρωί της Κυριακής. Ένας νεκρός κάτοικος του Αγίου Βασιλείου και αρκετοί μετανάστες τραυματισμένοι σοβαρά, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε στη διασταύρωση της παλιάς Εθνικής Οδόυ Θεσσαλονίκης-Καβάλας με την Περιφερειακή του Χορτιάτη, μέσα στον οικισμό του Αγ. Βασιλείου.

Ένα Wolkswagen, καταδιωκόμενο, με περίπου 13 μετανάστες και κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσα στον οικισμό. Στη διασταύρωση, ένα  Toyota Yiaris ​επιχείρησε να περάσει με πράσινο φανάρι αλλά το διερχόμενο Wolskwagen το χτύπησε με σφοδρότητα και το εκσφενδόνισε αρκετά μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα άλλο λευκό ΚΙΑ.

Το οχημα με τους μετανάστες προσπάθησε μάλιστα να συνεχίσει την πορεία του, με αρκετούς επιβάτες στιβαγμένους και σοβαρά τραυματισμένους αλλά σταμάτησε την πορεία του λίγο έξω από τον οικισμό.

O oδηγός του Yaris βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που ​διέλυσε το όχημα σε δύο κομάτια​. Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος είναι σοκαριστικές με το πτώμα του άτυχου άνδρα σκεπασμένο​, στο δρόμο. .

Οι διαμαρτυρίες για τις καταδιώξεις

Το δυστύχημα έφερε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα των καταδιώξεων μεταναστών που πλέον έχουν επεκταθεί σε κατοικημένους οικισμούς.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες​ στη Βόρεια Ελλάδα​​, ​ ​όπως σ​τα Άβδηρα Ξάνθης, όπου καταγράφηκαν σοβαρές διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύχθηκαν μέσα στο​ν οικισμό​. ​Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί λόγω των καταδιώξεων ενώ αυτή τη φορά ένας κάτοικος ενός οικισμού βρήκε τραγικό θάνατο​.​

Στο σημείο βρέθηκε δευτερόλεπτα μετά το συμβάν η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης, Δώρα Αυγέρη, που ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα​.