Συμφωνία για αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ των 4 παρατάξεων που υπέγραψαν την ανακοίνωση, νωρίτερα, εναντίον των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης για τη σύνθεση των Δ.Σ. σε νομικά πρόσωπα και εταιρίες των Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρατάξεις Δημαρχόπουλου, Μελισσόπουλου, Παπαχρόνη, Χατζηθεοδώρου απουσίασαν και μπλόκαραν την εκλογή νέου Δ.Σ. στη ΔΕΥΑΞ, διαμαρτυρόμενοι για την εγκύκλιο που τους αποκλείει από τα Διοικητικά Συμβούλια και την εισήγηση του Αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκτός της πλειοψηφίας, οι σύμβουλοι Φερτούν και Τσαρεκτσή από τις παρατάξεις Δημαρχόπουλου και Μελισσόπουλου αντίστοιχα.

Αντίδραση Τσέπελη

Αμέσως μετά με δήλωσή του ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης, ανέφερε:

Μετά την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν και  την προσυμφωνημένη απουσία των παρατάξεων,  

«Δήμος Πρότυπο» – εκτός του κ. Φερτούν Χασάν Ογλού,

«Ξάνθη για Όλους» – εκτός του κ. Τζενάν Τσαρεκτσή,

«Αγάπη για την Ξάνθη Μας»,

 «Πολίτες για την Ξάνθη»,

από τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον τόπο,  κληθήκαμε να λειτουργήσουμε, να υπηρετήσουμε  την τοπική αυτοδιοίκηση με όλες τις δυνάμεις μας, με ήθος, συνέπεια, ωριμότητα  και ορκιστήκαμε στο σύνταγμα να τηρούμε, με θρησκευτική ευλάβεια, τους νόμους του κράτους.

Όλοι μαζί, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον όρκο μας, να ακολουθήσουμε τους νόμους της πολιτείας, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στους πολίτες που μας εξέλεξαν με την ψήφο τους για να τους αντιπροσωπεύσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, και με ωριμότητα και συνέπεια,  να αναλάβουμε τις ευθύνες που επωμιστήκαμε,  για να πάμε τον Δήμο Ξάνθης μπροστά.

Τίποτα δεν μας χωρίζει.                     

Αντίθετα μάλιστα, όλους μας ενώνει ένας κοινός στόχος, ένας κοινός σκοπός, το ελπιδοφόρο μέλλον της Ξάνθης που με τις ιδέες, τις προτάσεις, τη συστηματική εργασία και την οργάνωση σε όλους τους τομείς, από κοινού,  μπορούμε να επιτύχουμε.

Δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης είμαστε ισότιμοι, άξιοι και χρήσιμοι για την κοινωνία μας.

Όλοι, είμαστε η επιλογή των πολιτών, που μας έστειλαν στα έδρανα του οργάνου για να εκφράσουμε τα «θέλω» τους, να αξιοποιήσουμε τη δυναμική εντολή τους, να δούμε με μάτια ανοικτά το αύριο, για να μπορούμε να δούμε κατάματα τα παιδιά μας».