Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και απευθύνονται σε κάθε ηλικία.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας! Mία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή καθώς και το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του. Η «Βραδιά του Ερευνητή» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” Παράρτημα Ξάνθης όπου μέσα από ποικίλες επιστημονικές δράσεις, πειράματα, δρώμενα και πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό!

Ο ανατρεπτικός κόσμος της έρευνας σε περιμένει να τον εξερευνήσεις. Έλα στη Βραδιά του Ερευνητή 2019 – Παρασκευή 27/9/2019, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά – Παράρτημα Ξάνθης, Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων,

Είσοδος Ελεύθερη.