Με πολύ αιχμηρή ανάρτηση, που υπενθύμισε αρκετές εικόνες και συμπεριφορές, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Ταχτσίδης, γνωστός από τη θητεία του στο Κουτί της Πανδώρας, σχολίασε τις επιδόσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και τη συζήτηση που συνεχίζεται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αίτια της ήττας.

“Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα διδάσκεται μετά από χρόνια στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου ως το κατεξοχήν case study της πιο αποτυχημένης επιλογής προσώπων και πολιτικής τακτικής, στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων του Δυτικού ημισφαιρίου. Οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι της συντριβής, έχουν το θράσος και συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο, να το παίζουν θύματα στοχοποίησης και να δολοφονούν τον χαρακτήρα όποιου ασκεί κριτική. Αποκομμένοι πλήρως και από την κοινωνία και από την πραγματικότητα. Θεαματικά ανίκανοι, προσέφεραν στο πιάτο, το σύνολο του κράτους στην πιο ακραία, νεοφιλελεύθερη και επικίνδυνη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ μεταπολιτευτικά.”

Η συζήτηση  έχει ανοίξει ιδιαίτερα, μετά το σχόλιο του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που ερμήνευσαν τις σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής τα τοπικά στελέχη και την αυτοκριτική που ξεκίνησε για τα αίτια της αποτυχίας.

Ο ίδιος δημοσιογράφος πάντως, παίρνει θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το “άνοιγμα” και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ,  υπέρ της υπέρβασης των παλιών αγκυλώσεων, με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο: