Ερώτηση προς τον τον Υπουργό Υγείας μετά τις παραιτήσεις των δύο διευθυντών της Ορθοπεδικής κλινικής, κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν.

Το κείμενο της ερώτησης:

 

«Κίνδυνος παύσης λειτουργίας της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης»

Κύριε Υπουργέ,

Η υποβάθμιση του τομέα της Υγείας στον Ν. Ξάνθης αποτελεί γεγονός καθώς εκτός της σωρείας προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε διάφορες κλινικές του Γ.Ν της πόλης, ήρθαν ως επισφράγισμα και οι παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί τις τελευταίες μέρες από γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου με απώτερο αποτέλεσμα την καθ’ ολοκληρίαν κατάρρευση της.

           Όπως έγινε γνωστό, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κ. Β. Καραμούλας και ο Ειδικός Ορθοπεδικός κ. Γ. Δίγκας, οι οποίοι μόλις αποχωρήσουν, θα αφήσουν πίσω τους δύο μόνο επικουρικούς γιατρούς για την νοσηλεία και τις αλλαγές στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τα οποία ωστόσο από τον προηγούμενο μήνα δεν λειτουργούν.

Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα της Ορθοπεδικής Κλινικής δεν αντικατοπτρίζει ουδόλως το έργο που έχει προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και στους συμπολίτες μας, καθώς αποτελούσε μια Κλινική πρότυπο, διεθνώς αναγνωρισμένη η οποία δύναται να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον με την κατάλληλη αρωγή και στήριξη σας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε δε, ότι «για τον μήνα Οκτώβριο δεν θα λειτουργήσουν τα Τακτικά Ιατρεία των Ορθοπεδικών Ιατρών παρά μόνο οι ορθοπεδικές αλλαγές».

Το πρόβλημα στο ανωτέρω Νοσοκομείο είναι εκτεταμένο, αφού κλινικές όπως η Ουρολογική, ΩΡΛ, κ.α λειτουργούν, ακόμη τουλάχιστον, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το εναπομείναν ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ όπως ήδη έχω αναφέρει στην υπ. αριθμ. 745/18-9-2019 Ερώτησή μου, κρίσιμη είναι και η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Τι μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου να εξασφαλίσει την λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την επάνδρωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής αλλά και των άλλων κλινικών που υπολειτουργούν με στόχο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου;