Μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εγκατάλειψη του περιββαλλοντικού πάρκου του Νέστου, απέστειλε ο αναγνώστης του xanthi2.gr, Αριστείδης Σακκόπουλος.

Όπως αναφέρει πρόκειται για ένα πάρκο που  κατασκευάστηκε το 2005 και ανακαινίστηκε το 2010 (δεν λειτούργησε ποτέ) που θα μπορούσε να δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τοπείρου.
Το “Μεγάλο δάσος” που σήμερα μόνο μεγάλο δεν είναι,έχει εγκαταλειφθεί. Το δέλτα του Νέστου είναι μη προσβάσιμο και έτσι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση,έρχονται να το επισκεφθούν από μακρινά μέρη αλλά φεύγουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι κάτοικοι του Τόπειρου πρέπει να απαιτήσουν την λειτουργία του περιβαλλοντικού πάρκου,την κατασκευή κατάλληλου δρόμου για το δέλτα του Νέστου(με σεβασμό στο περιβάλλον),την δημιουργία παρατηρητηρίου  για την παρακολούθηση σπάνιων ειδών πτηνών και την αναδάσωση εκτάσεων.
Η ανάδειξη του “μεγάλου δάσους” και του δέλτα του Νέστου μπορεί να αναβαθμίσει την περιοχή του Δήμου Τοπείρου και συνολικά του νομού μας. Είναι κρίμα να βλέπεις υποδομές να σαπίζουν κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται.