Με ένα αναλυτικό δελτίο τύπου η παράταξη Νέα Ξάνθη του Π. Λύρατζη, αναφέρεται στις πρώτες της παρεμβάσεις μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τα θέματα του Δήμου Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ  τιμά την ψήφο σας με ενεργή παρουσία, δράση και παρεμβάσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα που ορκίστηκε να υπηρετεί το Δήμο Ξάνθης και τους δημότες.

Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις μας :

  1. Πήραμε ξεκάθαρη θέση στο θέμα του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης που ατυχώς κάποιοι της σημερινής Κυβέρνησης θέλουν να μετατρέψουν σε hot spot.
  2. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης της 18/9/2019 κρατήσαμε μια ειλικρινή και κυρίως ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ σε όλα τα θέματα, μακριά από στείρες μικροπολιτικές λογικές και άνευ ουσίας αντεγκλήσεις, ΣΤΑΘΕΡΟΙ στις αξίες μας, είπαμε και θα λέμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που διακατέχονται από ιδιοκτησιακή λογική.

Τονίσαμε ευθύς εξ΄ αρχής ότι εμείς δεν συναινούμε σε «συνέργειες» που αντικειμενικό σκοπό έχουν την νομιμοποίηση της αδιαφάνειας και αποφάσεων που έχουν ήδη…προαποφασιστεί.

  1. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύσαμε τον Δήμαρχο Ξάνθης να έρθει ως τακτικό θεμα στην επόμενη ημερήσια διάταξη τα όσα γράφτηκαν, λέχθηκαν και ακούστηκαν για την κορυφαία δημοτική εταιρεία του Δήμου μας στα ΜΜΕ, με στοιχεία και δημόσιες επίσημες τοποθετήσεις.

Η ΔΕΥΑΞ θα πρέπει να οργανωθεί άρτια και να συνεχίσει να προσφέρει υψηλές ποιοτικές υπηρεσίες χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τον καταναλωτή αλλά και με σεβασμό απέναντι στην δουλειά  και τον μόχθο των εργαζομένων που πρέπει να ασκούν έντιμα και ισότιμα τις υπηρεσίες τους προς όλους τους πολίτες.

  1. Απαιτήσαμε την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς τόσο της Τεχνικής Υπηρεσίας όσο και των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατόν τα πιστοποιητικά πυροπροστασίας στους Δ, Ε, ΣΤ, και Η  παιδικούς σταθμούς, μετά από την παραδοχή τόσο του Δημάρχου όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου των τεχνικών υπηρεσιών ότι διαπιστώθηκαν βασικές ελλείψεις  των υφιστάμενων μέσων πυροπροστασίας και μάλιστα σε σταθμούς που φιλοξενούν παιδιά.

Θα ασκούμε τον ρόλο για τον οποίο μας επέλεξαν οι δημότες, χωρίς να δίνουμε λευκές επιταγές, κόντρα σε αλαζονικές συμπεριφορές και πρακτικές αυταρχισμού και αδιαφάνειας.

Θα είμαστε αμείλικτοι σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και θα βλέπουμε καλοπροαίρετα τα θετικά βήματα της δημοτικής αρχής, εφόσον διακατέχονται από ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Η ομάδα εργασίας της παράταξής μας είναι ανοικτή σε όλους.

Θέλουμε ενεργούς πολίτες χωρίς παρωπίδες που θα αγαπάνε τη πόλη μας και θα ονειρεύονται μία ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ .