Στα πλαίσια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συμμετοχή και συνδρομή των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct Ξάνθης και Europe Direct Κομοτηνής, την Τετάρτη 11/9/2019 διέθεσε το Περίπτερό της σε παραγωγούς προϊόντων Προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, όπως η φέτα ΠΟΠ, η πατάτα Νευροκοπίου, η ελιά Θρούμπα Θάσου και το ελαιόλαδο Θάσου, συνδυάζοντας τις γεύσεις με εκλεκτά κρασιά διακεκριμένων οινοποιείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αναγνωρισμένη σεφ Σοφία Γεωργακάκη και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Delta 360 ανέδειξαν τα τιμώμενα προϊόντα, μαγειρεύοντας πιάτα ιδιαίτερης γαστρονομίας.

Τα προϊόντα τους διέθεσαν για να επιτευχθεί ο σκοπός δωρεάν ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός “Μενοίκιο”, το Γαλακτοκομείο Ξάνθης “ΡΟΔΟΠΗ”, οι Ενώσεις Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας και (Ε.Α.Σ) Δράμας, καθώς και τα οινοποιεία Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα “Τέχνη Οίνου”, Κτήμα Βουρβουκέλη, Κτήμα Μανωλεσάκη, Οινοποιείο Κελάρι Διαλεκτό, Κτήμα Μιχαηλίδη, Κτήμα Οινογένεσις, ΛΑΛΙΚΟΣ Κ. και ΣΙΑ ΕΕ.

Το επισκέψιμο κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στην γευσιγνωσία των προϊόντων αλλά αντίστοιχα να λάβει πληροφορίες από εκπροσώπους των Εταιρειών και από τα Στελέχη των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Εφραιμίδη Νικόλαο για την υποστήριξη και την εξασφάλιση της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας, εκφράζει η σχετική ανακοίνωση.