Τη νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση, μετά τις 6 παραιτήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Από τα αρχικά 11 μέλη της Ν.Ε. έχουν παραιτηθεί οι Νίκος Ανταμπούφης, Γιάννης Κολλάτος,  Μαίρη Μπατζακίδου, Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Αριάννα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαμακοβίδης.

Πάντως η νέα σύνθεση είναι μειωμένη κατά δύο μέλη από 11 αριθμεί πλέον 9 μέλη. Από τους 6 εκλεγμένους αναπληρωματικούς του 2017, έχουν μπει στη νέα Νομαρχιακή οι 5 ενώ από τη σύνθεση που ανακοίωσε η Νομαρχιακή απουσιάζει το όνομα του τ. υποδιοικητή του Νοσοκομείου, Μουμίνογλου Μπιρόλ, ο οποίος πάντως αναφέρει ότι δεν έχει παραιτηθεί !

Αναλυτικά η νέα σύνθεση:

Βαρελάς Κώστας, Ριντβάν Κουράκ, Φώτης Δημήτρης, Χατζηθεοδώρου Γιώργος (παλιά μέλη) Γιαννακίδου Χαρίκλεια , Καρακασίδης Γιώργος, Κούσης Βασίλης, Τερζής Βασίλης, Φωτίου Φώτης (νέα μέλη)

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Αποστολή της ΝΕ μέχρι την ερχόμενη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη η οποία θα εκλέξει τη νέα Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι η ουσιαστική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ  – Προοδευτική Συμμαχία,  μέσα από την αναβάθμιση της δράσης, της λειτουργίας και της επαφής μας με το σώμα των πολιτών της Ξάνθης, που μας παρακολουθούν, μας υποστηρίζουν και μας έχουν αναδείξει σε πρώτη δύναμη.

Ανασυγκρότηση εν κινήσει για να μπορέσουμε να γίνουμε το μαζικό, ανοικτό κόμμα της σύγχρονης αριστεράς που θα μπορεί να εκφράζει και να συσπειρώνει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.

Όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον το οποίο είτε στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προσπαθεί να εξαφανίσει τη φωνή του.

Ως εκ τούτου εκφράζουμε τη συντροφική μας αλληλεγγύη απέναντι στη γενικότερη στοχοποίηση του κόμματός μας, της Νομαρχιακής Επιτροπής, στο πρόσωπο του Συντονιστή της, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του. Η συστηματική στοχοποίησή του μέσα από τη γραφίδα έξωθεν καλοθελητών, μόνο κακό προξενεί στον ΣΥΡΙΖΑ και  εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Προχωράμε  με πίστη, συνέπεια και ανιδιοτέλεια τις διαδικασίες  ανασυγκρότησης του κόμματός μας σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτικής γραμματείας και την καθοδήγηση του Οργανωτικού γραφείου του κόμματος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατόπιν παραιτήσεως ορισμένων μελών της έχει αντικαταστήσει τα παραιτηθέντα μέλη, με αναπληρωματικά που προέκυψαν από τις τελευταίες ενδοκομματικές εκλογές (23/1/2017). Ως εκ τούτου προς ενημέρωση όλων, η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής  είναι η εξής:  Βαρελάς Κώστας, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Καρακασίδης Γιώργος, Κούσης Βασίλης, Ριντβάν Κουράκ, Τερζής Βασίλης, Φώτης Δημήτρης, Φωτίου Φώτης, Χατζηθεοδώρου Γιώργος.

Από το Γραφείο Τύπου