Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εργατικού  Κέντρου Ξάνθης, το Γενικό Γραμματέα και το Δ.Σ. το ΠΑΜΕ αναφέρει:

H ΕΣΑΚ (Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση)  καταθέτειτο παρακάτω θέμα προς άμεση συζήτηση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης: Απόφαση για προκήρυξη απεργίας από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, και απαίτηση από την ΓΣΕΕ να κηρύξει Πανελλαδική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία όταν η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που βάζει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο, προσπαθεί να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση και φέρνει άμεσα σε συζήτηση τις νέες αντιδραστικές διατάξεις:
• Με το «ηλεκτρονικό μητρώο» η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσει η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία και κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.
• Με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» καταργείται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του εργοδότη και του κράτους ένας εργαζόμενος θα «ψηφίζει» για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους. Όλα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της «διαδικασίας» θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας, θα αλλάζει και αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού.. Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» έρχεται να γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθούν μια και καλή η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και οι εργατοπατέρες στις καρέκλες τους αφού η «επιστολική ψήφος» ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.
Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΞ να συνεδριάσει και να αποφασίσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, και να κηρύξει Πανξανθιωτική απεργία, με απαίτηση από την ΓΣΕΕ να κηρύξει Πανελλαδική απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή.