Επίσκεψη μελών από την Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος άκουσε το αίτημα των ανθρώπων,-στην Αίθουσα Συσκέψεων- που δεν είναι άλλο από τη λύση του προβλήματος με το κτίριο του συγκεκριμένου Μειονοτικού Σχολείου, το οποίο δεν επαρκεί να στεγάσει τα περίπου 800 παιδιά και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν σε παλιού τύπου λύσεις όπως την λειτουργία του Σχολείου, πρωΐ-απόγευμα, για τα 80 παιδιά που δεν «χωρούν» στην πρωϊνή βάρδια…

Μάλιστα τις δύο πρώτες μέρες το σχολείο τελούσε συμβολικά υπό κατάληψη, από μαθητές και τους Γονείς, διαμαρτυρόμενοι για την διπλοβάρδια, καθώς πια οι υποχρεώσεις των μαθητών με τα φροντιστήρια δεν επιτρέπουν τέτοιες επιστροφές στο παρελθόν…

Τα μέλη της Σχολικής Εφορείας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούν προσωρινά να ανακουφισθεί η κατάσταση με την τοποθέτηση κάποιων κοντέϊνερ, μέχρι να εξετασθεί η μεσοπρόθεσμη λύση της λειτουργίας του σχολείου σε συμπληρωματικά κτίρια τα οποία και υπέδειξαν στον Περιφερειάρχη. Η μεσοπρόθεσμη λύση θα ήταν καλό να διαρκέσει έως ότου κατασκευασθεί ένα νέο κτίριο, το οποίο και θα αποτελέσει τη μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος.

Ο Περιφερειάρχης κατανόησε το πρόβλημα, άλλωστε το γνωρίζει. Με το συγκεκριμένο σχολείο υπήρχε ένα ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς λειτουργούσε σε ιδιωτικό κτίριο και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί μια πρόσκαιρη λύση. Τώρα όμως λόγω του ότι άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση, έως ότου κτισθεί το νέο σχολείο.

Ο κ. Μέτιος υποσχέθηκε να εξετάσει το ζήτημα ενδελεχώς και να έχει και τις κατάλληλες επαφές και συνεργασίες με τους εμπλεκόμενους, ούτως ώστε, σε ένα μήνα από τώρα, κυρίως για την πρώτη βραχυπρόθεσμη λύση που προτείνουν οι άνθρωποι για τα κοντέϊνερ. Φυσικά θα εξετάσει και τις άλλες δύο λύσεις που προτείνουν Σχολική Εφορεία και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με γνώμονα να μην διαταραχθεί η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Τη Σχολική Εφορεία και το Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συνόδευαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και ο νεός Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Δελή Χουσεΐν.

Της Β. Μαχαίρα. Από την ΕΡΤ Κομοτηνής