Ο Βουλευτής Ν. Ξάνθης  Σπύρος Τσιλιγγίρης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επικείμενη απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να κλείσει οριστικά το κατάστημά της στην ορεινή Σταυρούπολη, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββό και απέστειλε και σχετικό έγγραφο, δηλώνοντας κάθετα την αντίθεσή του, κρίνοντας αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος.

Οι λόγοι που προέταξε ο Βουλευτής, ήταν αφενός η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Σταυρούπολη από την πόλη της Ξάνθης (και ιδιαίτερα τον χειμώνα όπου καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η συγκοινωνία λόγω παγετού) σε συνδυασμό με την μικρή τακτική συγκοινωνία και αφετέρου ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του ορεινού όγκου που δεν επιτρέπει τακτικές μετακινήσεις τους.

Συνοδοιπόρος στην προσπάθειά του αυτή, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αφού η επίμαχη τραπεζική δομή εξυπηρετεί και τους κατοίκους του ορεινού όγκου του γειτονικού Δήμου Νέστου Ν. Καβάλας.