Την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο Δημαρχείο Ξάνθης αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή, όπως έγινε γνωστό στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση της Κυριακής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανωλης Φανουράκης, κοινοποίησε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους έγγραφό του, όπου αναφέρει ότι ο Δήμος θα εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο σε όλα τα κτίρια και τις υπηρεσίες του και σε όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Ειδική αναφορά έκανε αναφερόμενος στο σώμα, στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου από τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι του Δήμου εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο, τουλάχιστον στην κεντρική αίθουσα, πλην όμως αυτός δεν εφαρμοζόταν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά στις συνεδριάσεις, και σε κάποια από τα τμήματα του Δήμου.  Τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου έχουν αρχίσει να πειθαρχούν και καπνίζουν έξω από τους χώρου των κτιρίων.