Ο σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης έχει αλλάξει πλέον σελίδα με νέο διοικητικό συμβούλιο και με αξιώσεις να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη του Ν. Ξάνθης. Τα προβλήματα υπάρχουν και οι οικονομική συγκυρία είναι αρνητική παρόλο αυτά πάντα υπάρχει περιθώριο για πρόοδο. Τα μέλη – ξενοδοχεία του συλλόγου έχουν φτάσει τα 23, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Ο πρόεδρος Γιάννης Ιερόπουλος έχει αρχίσει επαφές με φορείς και πρόσωπα τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και ευρύτερα με εκπροσώπους της Πολιτείας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το προεδρείο είχε τελευταία συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ. Γιώργο Στεργίου.

Οι προτάσεις και τα προβλήματα των ξενοδόχων έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό και επιδόθηκαν πρόσφατα και στη δημοσιότητα.

 Μελέτη και διαπίστωση νέων, ενδεδειγμένων, νόμιμων τρόπων εφαρμογής και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και ιδιωτικών επενδύσεων στην παράκτια ζώνη του Ν. Ξάνθης, λόγω Συνθήκης Ramsar.

  • Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και διατάξεων άδειας και λειτουργίας του συστήματος ενοικίασης μισθωμένων κατοικιών (Air bnb), το οποίο απειλεί και υποβαθμίζει τον ρόλο, τις υπηρεσίες και τις παροχές των ήδη υφιστάμενων ξενοδοχείων.
  • Αλλαγή του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων στην περιφέρεια και ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές (Ν. Ξάνθης).
  • Άμεση προτεραιότητα από την Πολιτεία της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Θράκης.
  • Έργα υποδομής, κίνητρα λειτουργίας και υποστήριξης των ξενοδοχείων και μέτρα ώθησης τουριστικού ρεύματος στον Ν. Ξάνθης.
  • Σχέδιο ανάπτυξης περιοχής Στενών Νέστου με ενέργειες, δανειοδοτήσεις, επενδυτικά κίνητρα και υποστήριξη υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Σχέδιο παρέμβασης της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και υποστήριξης τουριστικών επενδύσεων και συμπαράστασης των υφιστάμενων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων.
  • Ανάδειξη και ανάπτυξη των χαρακτηρισμένων «Εθνικών Πάρκων» (Εθνικό πάρκο Λιμνών ΑΜ-Θ στην ακτογραμμή και Εθνικό πάρκο Οροσειράς Ροδόπης στο ορεινό τμήμα).