Οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης αποτελούν πλέον θεσμό των τελευταίων 28 ετών, για τους χιλιάδες επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και κατά τη διάρκειά τους πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, παιδικές και θεατρικές παραστάσεις κ.α

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, όπως τα τελευταία είκοσι χρόνια, έτσι και φέτος, ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη χων Γιορτών. Η Κεντρική Υγειονομική Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ όλη η παλιά πόλη θα χωριστεί σε τομείς, στους οποίους ομάδες Σαμαρειτών θα παρέχουν Πρώτες Βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιούν τη διακομιδή των περιστατικών στην Υγειονομική Μονάδα ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης θα πραγματοποιούνται διακομιδές προς το Νοσοκομείο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, ευχαριστούν θερμά, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Ε΄ Παιδικό Σταθμό για την παραχώρηση και δημιουργία της Υγειονομικής Μονάδας, το Δ΄ Σώμα Στρατού για την διάθεση Ειδικού Ιατρού, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Πυροσβεστικό Σώμα Ξάνθης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους Συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.