Μια ακόμη μεγάλη νίκη δείχοντας χαρακτήρα και σιγουριά πέτυχε η ομάδα της Ξάνθης στο Αγρίνιο το απόγευμα του Σαββάτου. Κέρδισε με 1-2 τον Παναιτωλικό και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο νίκες σε δύο ματς. 

Μετά από ένα μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος και αντίστοιχη εικόνα στην επανάληψη, η ομάδα του Ραμίρεθ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από το πέναλτυ που δόθηκε και αξιοποίησε στο 71 η ομάδα του Παναιτωλικού. Όμως η αντίδραση της Ξάνθης ήταν άμεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από προσωπική ενέργεια του Ντουρίσκοβιτς, ο νεοαποκτηθείς Εντουάρτο, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, σκοραρε με ωραίο σουτ από τη μεγάλη περιοχή στη γωνία της εστίας.

5 λεπτά αργότερα, η Ξάνθη συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία και μετά από καλά οργανωμένη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Τερκί που σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Στάλτζιον με κεφαλιά στην απέναντι γωνία πέτυχε το δεύτερο γκολ, πραγματοποιώντας τη μεγάλη ανατροπή. Η

Η ομάδα της Ξάνθης έδειξε τις αρετές που είχε και στο μάτς με την ΑΕΚ όπως η αυτοσυγκέντρωση, η συνοχή και η επιμονή στο αγωνιστικό της πλάνο. Όμως είχε και χαρακτήρα αφού, παρά το σε βάρος της σκορ, αντέδρασε άμεσα και πραγματοποίησε την ανατροπή στο Αγρίνιο, γεμίζοντας αισιοδοξία τους φίλους της για το φετινό πρωτάθλημα, παρά τις απουσίες από τραυματισμούς.

Είναι το πιο εντυπωσιακό ίσως ξεκίνημα που κάνει εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα στο Πρωτάθλημα ενώ φαίνεται ότι αρκετά γρήγορα οι μεταγραφές έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα ενώ εντυπωσιάζει η καλή οργάνωση που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του.

Στις δηλώσεις του ο Κίκε Ραμίρεθ σημείωσε ότι ο αγώνας ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη εκτός έδρας, μένοντας στη θέληση και την προσπάθεια των παικτών της ομάδας.