Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου αποτελεί σταθμό και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Σε πείσμα των αντιπάλων μας,  που προέβλεπαν τη μαζική διαρροή και το ξεφούσκωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε δυνατός και επενδύθηκε με την εμπιστοσύνη του ενός τρίτου των ψηφοφόρων. Στο νομό Ξάνθης, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλοστή φορά αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 39,6%. Η επένδυση ενός σημαντικού τμήματος του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  είναι ένας πολιτικός θησαυρός που έχουμε καθήκον να περιφρουρήσουμε. Ριχνόμαστε στην προσπάθεια να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό, κοινωνικό και κομματικό στέγαστρο για όσους και όσες οραματίζονται μια κοινωνία με ισότητα, δημοκρατία, δικαιοσύνη, υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αδύναμων και σε μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Όλα αυτά αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη, με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία που έχει εισαγάγει στις τάξεις της. Θα αντιπολιτευτούμε δυναμικά  στο νεοφιλελεύθερο μπαράζ περιφρόνησης των δικαιωμάτων των πολλών, έναντι των συμφερόντων των λίγων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στη νέα  αριστερή διακυβέρνηση.

Η δύναμη με την οποία επενδύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τον λαό χρειάζεται να βρει το οργανωτικό της ανάλογο. Στα πλαίσια  αυτά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, προχωρεί στην ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης   μέσα από ένα χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών.

Τα έξι άμεσα βήματα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει  το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που τον στήριξε στις εθνικές εκλογές και να οικοδομήσει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

Έξι βήματα για τον μετασχηματισμό

  1. 1. Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.
  2. 2. Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)
  3. 3. Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.
  4. 4. Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία/περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.
  5. 5. Ανοιχτές Συνελεύσεις για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες  πόλεις.
  6. Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί και όπου δεν υπάρχει δρόμος να τον ανοίξουμε καθώς θα περπατάμε.

Από το γραφείο Τύπου