Site icon Xanthi 2

Ανακοίνωση Δημαρχόπουλου με τον απολογισμό του στο Δήμο Ξάνθης

Τον απολογισμό της πενταετίας επιχειρεί με αναλυτική του ανακοίνωση με τη λήξη της θητείας του, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Αναλυτικά:

Τι παραδίδουμε στην Ξάνθη: Πέντε χρόνια δουλειάς και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον τόπο μας και τις ανθρώπινες αξίες

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

    Στις 31 Αυγούστου 2019 ολοκληρώνεται η θητεία μου ως Δήμαρχος Ξάνθης για την αυτοδιοικητική περίοδο 2014-2019. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείξατε σε μένα και τους συνεργάτες μου πιστεύοντας στην εντιμότητα, την ευθύτητα και τα οράματα.

Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες μου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και να επισημάνω ότι μέσα από συλλογικές ενέργειες κερδίζονται οι μεγάλες επιτυχίες για τον Δήμο μας.

Ευχαριστώ και τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπερέβαλαν τον εαυτό τους, προς όφελος των δημοτών, ώστε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αναλάβαμε την ευθύνη για τη διοίκηση του Δήμου μας, στις 1 Σεπτεμβρίου 2014. Σε αυτά τα πέντε χρόνια, παρά τον πόλεμο που δέχτηκα πρώτα εγώ και μετά οι συνεργάτες μου γιατί δεν συμβιβαστήκαμε, και δεν «ικανοποιήσαμε» παράλογες και παράνομες σε πολλές περιπτώσεις απαιτήσεις τους, ο Δήμος Ξάνθης κατάφερε να πατά γερά στα δικά του πόδια. Όσα οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε,  επιδιώξαμε   και  υλοποιήσαμε,   σε   ένα  δύσκολο   αυτοδιοικητικό  περιβάλλον,   έχουν  σαν αποτέλεσμα την αναγνώριση σε όλη τη χώρα, ενός Δήμου ισχυρού με γερά θεμέλια.

    Αξιοποιήθηκαν περισσότερα από 25 εκ. ευρώ μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων και 15 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους για την υλοποίηση έργων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, των επισκεπτών και των επαγγελματιών σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

    Την δημοτική περίοδο 2014-2019 ελήφθησαν 1.904 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, 522 αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 1.370 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που όλες αφορούν πολλές δημιουργικές ιδέες, έξυπνες λύσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις στα χρόνια ζητήματα που απασχολούσαν τους συμπολίτες μας.

    Ότι   υλοποιήσαμε   αποτελεί   πλέον   μοχλό   ανάπτυξης   και   συμβάλλει   στην   αναβάθμιση   της ποιότητας   ζωής   των   πολιτών,   στην   προαγωγή   της   παιδείας,   στην   ανάδειξη   και   προβολή   των πολιτιστικών   –  τουριστικών  πλεονεκτημάτων   της   ευρύτερης   περιοχής  της   Ξάνθης,   καθώς  και   στη διασφάλιση   της   κοινωνικής   συνοχής.   Κινητήρια   δύναμη   για   όλα   τα   παραπάνω   αποτελεί   μόνο   το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

    Παραδίδουμε  σήμερα   στους   συμπολίτες   μας,  έναν   Δήμο   με   μεγάλη  «προίκα»,   τα   δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα υποδομής σε κάθε γειτονιά της πόλης. Αλλά παραδίδουμε κι αυτά που ήδη  «τρέχουν» και αυτά που πρόκειται «να τρέξουν» τους επόμενους μήνες, γιατί για μας το έργο ποτέ δεν σταματά. Αφήνουμε παρακαταθήκη, ένα έτοιμο σχέδιο που περιλαμβάνει μελέτες κι έργα, που πάνε την Ξάνθη ακόμη πιο ψηλά.

Σταχυολογούμε τα περισσότερα από αυτά:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ έργα και δράσεις, νέα αλλά και της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων υποδομών με σκοπό να γίνει η Ξάνθη περισσότερο ανθρώπινη πόλη:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ την εισαγωγή νέων τεχνολογικών λύσεων για τη δημιουργία ενός πλέγματος καινοτόμων και ανταποδοτικών έργων που κατατάσουν την Ξάνθη μας στις πρώτες θέσεις στον χάρτη των «έξυπνων» Δήμων της χώρας:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών με σκοπό την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και  αλληλεγγύης:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ έργα και παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ παρεμβάσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας:

 

Σήμερα, ήδη είναι ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ και ολοκληρώνονται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που παραδίδονται το αμέσως επόμενο διάστημα στους πολίτες:

 

Τέλος, σχεδιάσαμε και προωθήσαμε προς υλοποίηση μια σειρά νέων έργων και παρεμβάσεων, που ΞΕΚΙΝΟΥΝ το επόμενο διάστημα:

 

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το πρόσημο για τον Δήμο μας είναι θετικό. Αλλά και το ενδιαφέρον για την πολυαγαπημένη Ξάνθη μας, διαχρονικό και ανιδιοτελές. Στη ζωή και ιδιαίτερα στη πολιτική, οι ρήξεις απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν να «ελέγχουν» την Αυτοδιοίκηση έχουν το κόστος τους.

Με οδηγό όμως την συνέπεια, την εργατικότητα, την ειλικρίνεια και το πολιτικό μας ήθος να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίζουμε να υπηρετούμε το Δήμο Μας με πάθος και αγάπη, υπηρετώντας τους δημότες και την Ξάνθη μας.

 

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Exit mobile version