Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καβάλας ο 42χρονος που κατηγορείται για τη διπλό φονικό στη Χρυσούπολη, όταν κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού για ασήμαντη αφορμή σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα την 67χρονη γειτόνισσά του και τον 42 ετών γιο της.

Κατά την απολογία του, η οποία ξεπέρασε σε διάρκεια τις τρεις ώρες, ο κατηγορούμενος κλήθηκε να περιγράψει το χρονικό των όσων συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω από το σπίτι του, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του. «Εύχομαι να μην είχε συμβεί τίποτα» φαίνεται να είπε στον ανακριτή, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων του.

Ο ίδιος είπε ότι βρισκόταν «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» και δια του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κατηγορούμενος, που εργάζεται εποχιακά ως δημοτικός υπάλληλος, φέρεται να είχε κακές σχέσεις με τον 42χρονο γείτονά του και οι καβγάδες ήταν συνεχείς. Είναι χαρακτηριστικό τα όσα κατέθεσε προανακριτικά: «Από παλιά είχε πρόβλημα μαζί του και την οικογένειά του» κατέθεσε, ξετυλίγοντας το κουβάρι του διπλού φονικού των προηγούμενων ημερών.

«Ήρθε με τη σύζυγό του και την μητέρα του στο σπίτι μου, κι άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Η γυναίκα του και η μητέρα του έβριζαν χυδαία τη μάνα μου και στη συνέχεια και οι τρεις της επιτέθηκαν, πιάνοντάς την από το λαιμό, αρχίζοντας να την χτυπούν στον τοίχο» κατέθεσε στους αστυνομικούς.

«Εκείνη την ώρα θόλωσα -συνέχισε στην προανακριτική του απολογία- πήγα μέσα στο σπίτι μου, άρπαξα την καραμπίνα και βγήκα έξω με σκοπό να τους προκαλέσω φόβο ώστε να φύγουν από το σπίτι. Θυμάμαι ότι έβαλα τρία φυσίγγια στην καραμπίνα. Ο γιος συνέχιζε να μας βρίζει και τη στιγμή που όρμησε προς το μέρος μου τον πυροβόλησα. Μετά πυροβόλησα και τη μητέρα του, η οποία συνέχιζε να με βρίζει καθώς βρισκόταν στο δρόμο μπροστά από το σπίτι».

Μετά το πέρας της απολογίας του στον ανακριτή ο 42χρονος πήρε το δρόμο προς τις φυλακές καθώς με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Στο μεταξύ, η οικογένεια των θυμάτων δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και ήδη ο συνήγορός τους ζήτησε στο πλαίσιο της εν εξελίξει ανάκρισης να εξεταστούν πέντε μάρτυρες, όλοι γείτονες θυμάτων και θύτη. Όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογενείας οι συγκεκριμένοι μάρτυρες θα «σκιαγραφήσουν το πορτρέτο» του κατηγορούμενου σε μία προσπάθεια να καταδείξουν «πόσο ερειστικός και επιθετικός ήταν στην γειτονία» και προκειμένου να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Φόβοι για βεντέτα

Παράλληλα, φόβους για ξέσπασμα βεντέτας εκφράζουν οι συγγενείς του 42χρονου που σκότωσε τους γείτονές του, μάνα και γιο, στην Καβάλα έπειτα από μεταξύ τους καυγά για μια παρατήρηση που του έκαναν, επειδή είχε δυνατά τη μουσική.

Οπως ανέφερε το δελτίο του Star, οι συγγενείς του δράστη υπό τον φόβο τους για αντίποινα, φιλοξενούνται σε σπίτι άλλων συγγενών τους. Ανησυχούν επίσης ότι ο δράστης θα λιντσαριστεί.

Οι γείτονες ανέφεραν πως οι δύο πλευρές είχαν τεταμένες σχέσεις για πολύ καιρό, κυρίως εξαιτίας της θέσης που πάρκαρε το φορτηγό του το θύμα, και αυτό είναι που φοβίζει την οικογένεια του κατηγορούμενου, για το ενδεχόμενο βεντέτας.

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Δευτέρα στον ανακριτή όπου δήλωσε μετανιωμένοςγια την πράξη του. «Εχει δηλώσει ότι μετάνοιωσε για την πράξη του. Είναι μπερδεμένος και σοκαρισμένος από την πράξη του. Θα ζητήσω ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θεωρώ πως χρειάζεται βοήθεια», δήλωσε ο δικηγόρος του.