6 άτομα σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στα Λουτρά του Έβρου τη Δευτέρα, όμως οι δύο διακινητές βγήκαν σώοι και εγκατέλειψαν το όχημα.  Πλην όμως συνελήφθησαν με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου.

Συνελήφθησαν στις 26-8-2019 το απόγευμα, στα Λουτρά Έβρου, δυο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας 16 μετανάστες. Οι δύο δράστες, στη θέα αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν  επικείμενη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία τους, ενώ ακολούθως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός έξι (6) από τους μετανάστες και ο τραυματισμός των υπόλοιπων δέκα (10) επιβαινόντων στο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Στο σημείο κατέφθασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, ενώ οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο διακινητές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.