Site icon Xanthi 2

Η Πυροσβεστική Ξάνθης ενημερώνει για τη πρόληψη πυρκαγιών

Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ενημερώνει  το κοινό με ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής κ. Δαδούδης:

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των μελτεμιών (έντονος άνεμος). Οι έντονοι άνεμοι έχουν ως συνέπεια την διαμόρφωση του δείκτη επικινδυνότητας ανάλογα με την έντασή τους και την διάρκειά τους. Αυτό  σε συνδυασμό με την χαμηλή υγρασία καθώς και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτό τον καιρό, ευνοούν τα μέγιστα στην έναρξη και επέκταση των πυρκαγιών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα το 97% περίπου των πυρκαγιών αυτών προκαλούνται από αμέλεια. Είτε από τη μη εφαρμογή των κανόνων και οδηγιών, είτε γιατί αγνοούνται οι κανόνες και οι οδηγίες.

Για το σκοπό αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης συνιστά:

 

Για να μην προκληθεί πυρκαγιά:

Αν είστε κυνηγός ή εκδρομέας:

Η χωρίς άδεια από την οικεία Π.Υ. καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ή γεωργοκτηνοτροφικών εκτάσεων αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, εκτός αυτού ενημερώνεται άμεσα ο ΟΠΕΚΕΠΕ με υπόδειξη του γεωγραφικού στίγματος  στα οποία σημειώθηκε η πυρκαγιά ο οποίος εφαρμόζει τις προβλεπόμενες κυρώσεις

Exit mobile version