Σε μια τελετή με αρκετό κόσμο, εντός και εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο Μανώλης Τσέπελης ορκίστηκε την Κυριακή Δήμαρχος Ξάνθης για την τετραετία 01-09-2019 μέχρι 31-8-2023.

Ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο από το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα. Στη συνέχεια όρκισε με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι, αντίστοιχα, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Ακολούθως, όρκισε τους δημοτικούς συμβούλους που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο (Χ. Τιμούρ, Τ. Τσαρεκτσή, Σ. Τοπ, Γ. Χατζηθεοδώρου, Α. Παπαϊωάννου, Ν. Ανταμπούφης, Κ. Βογιατζής). Τέλος ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Βογιατζής, κατά πάγια τακτική, διάβασε πρόσθετη δήλωση ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του θα υπηρετεί το λαό.

Χαιρετισμός Μανώλη Τσέπελη

Ο Μανώλης Τσέπελης πήρε το λόγο και απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο κοινό λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Δημάρχου της Ξάνθης. Επεσήμανε ότι μετά το τέλος των εκλογών, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά συλλογικά πρέπει να εργαστούν όλοι για την πρόοδο της πόλης και των δημοτών. Σημείωσε ότι, ιδιαίτερα για τα μέλη της δημοτικής αρχής, η ευθύνη είναι μεγαλύτερη. θέτοντας τις κατευθύνσεις της τετραετίας του στο Δήμο Ξάνθης.

Στην τελετή παρέστησαν οι αρχές της περιοχές και πλήθος κόσμου και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες συμβούλους. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης μετά την ομιλία του δώρισε στο νέο Δήμαρχο τους τόμους των πρακτικών της Δημογεροντείας Ξάνθης, του προηγούμενου αιώνα, σε έκδοση της Μητρόπολης Ξάνθης. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, έξω από το Δημαρχείο υπήρχε γιγαντοοθόνη για την παρακολούθηση της εκδήλωσης ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αυλή του Δημαρχείου.