Με μεγάλη εμφάνιση και νίκη η νέα Ξάνθη του Κίκε Ραμίρεθ έκανε μια απο τις πιο εντυπωσιακές πρεμιέρες της ιστορίας της, κερδίζοντας την ΑΕΚ στην έδρα της με 1-2.

Είναι η πρώτη νίκη της Ξάνθης στην έδρα των κιτρινόμαυρων μετά από 30 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία καθώς εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή μετά το ’34 και την αποβολή του Ζεράρντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ξάνθη πίεσε πολύ αποτελεσματικά και κάλυψε τους χώρους στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ήταν κυρίαρχη και διαχειρίστηκε πολύ αποτελεσματικά την αριθμητική της υπεροχή. Σκόραρε με τον Ντε Αμορίμ στο ’67 και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μπαριέντος στο ’78, εκμεταλλευόμενη τους χώρους που δημιουργήθηκαν στα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ, ήταν να μειώσει στην εκπνοή του αγώνα, στη μοναδική της καλή φάση στο δεύτερο μέρος.

H διαχείριση του ματς και η εικόνα της ομάδας ήταν σπουδαία για την ομάδα της Ξάνθης που ξεκινά με 3 βαθμούς εκτός έδρας το φετινό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας Κίκε Ραμίρεθ στις δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν περίμενε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα στην έδρα της ΑΕΚ και ανέφερε ότι η ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και εφάρμοσε κατά γράμμα το σχέδιό της για το ματς, φτάνοντας στη μεγάλη επιτυχία.