Λείπουν οι Έντιμοι από τον Αύγουστο; Όχι βέβαια! Για 7η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα της πόλης μας επιστρέφει για άλλη μια φορά στο τραπέζι του πολιτισμικού_διαλόγου.

Φέτος, θα μας διηγηθούν μια Ισορία Αγάπης: “Ποια Ελένη;” των Ρέππα-Παπαθανασίου

Κατά την εκδοχή των συγγραφέων ο Τρωικός Πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Η Ήρα, η Αθηνά και η Αφροδίτη από βαρεμάρα και ανταγωνισμό μπλέχτηκαν στα πόδια των ανθρώπων και έστειλαν τον Πάρη να κλέψει την ωραία Ελένη! Στην Τροία όμως, βρέθηκε η άσχημη εξαδέλφη της, Πευκίδα. Μαγεμένοι από την Ήρα, ο Πάρης και οι Τρώες θα λατρέψουν την Πευκίδα ως η ωραία Ελένη. Μαγεμένοι από την Αφροδίτη, οι Σπαρτιάτες θα βλέπουν την Ελένη με τη σειρά τους ως Πευκίδα και όλα μπερδεύονται γλυκά… Το μπέρδεμα συνεχίζεται ακόμη και όταν ο στρατός φτάνει στην Αυλίδα με τον “Κωστάκη”, τον στρατιώτη του Μενέλαου που όμως, ήταν η ωραία Ελένη μεταμφιεσμένη! Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ!!

Αυτό που οι Έντιμοι θα προσπαθήσουν να βιώσουν διαδραστικά, όπως πάντοτε, με το κοινό τους είναι το εξής: “Τελικά, η ομορφιά είναι μία και απόλυτη; Ή μήπως είναι και αυτό ένα προϊόν της κοινωνικής σύμβασης;”

Φέτος, όπως και πέρυσι θα γίνει συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.