Η ομιλία του νέου Δημάρχου στην τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Σεβασμιότατε, επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί  συνδημότες…..

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, που τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα εδώ, την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, τη σεμνή τελετή ορκωμοσίας που μόλις τελέσαμε.

Σας ευχαριστώ  που τιμάτε τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  που με την ψήφο σας εκλέξατε για να σας αντιπροσωπεύσουν στο Δήμο  Ξάνθης.

Η τυπική υποχρέωση της ορκωμοσίας του Δημάρχου,  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβούλων Κοινοτήτων και των Προέδρων Κοινοτήτων έχει τους δικούς της συμβολισμούς αλλά και μια ουσιαστική αξία.

Θυμίζει, υπενθυμίζει σε όλους μας,  τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και  την ευθύνη που όλοι μας αναλαμβάνουμε.  Η εντολή από το εκλογικό σώμα δόθηκε στο συνδυασμό μας και στα μέλη της παράταξής μας,  για τη συνέχεια του Δήμου μας, με την ίδια αξία που δόθηκε  σε όλους τους συναδέλφους, όλων των συνδυασμών,   που εκλέχθηκαν για τη διοίκηση του Δήμου Ξάνθης.

Το τονίζω ιδιαίτερα αυτό. Στη νέα διοίκηση του Δήμου μας, όλοι έχουμε την ίδια αξία. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν φίλοι και μη της Δημοτικής Αρχής. Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στην δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ισχυρό και ανταγωνιστικό προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε συλλογικά.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με έμφαση τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Σε έναν αγώνα  που όλοι μαζί θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, θα αποδεικνύουμε διαρκώς, ότι  με σκληρή δουλειά,  με σχεδιασμό, όραμα και στόχους, με  επιμονή και με την αξιοποίηση όλου του δυναμικού της Ξάνθης, μπορούμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να δίνουμε λύσεις σε κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες της.

Έναν αγώνα,  που θα μετατρέψουμε τις προκλήσεις και τις αδυναμίες μας, σε ευκαιρίες και πλεονεκτήματα.

Κυρίες και Κύριοι

Η παρουσία σας εδώ, μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα και  δηλώνει ότι το όραμά μας είναι και δικό σας όραμα. Αυτό το όραμα αφορά στην κατακόρυφη  πρόοδο της Ξάνθης, που θα πρωτοπορεί στις εξελίξεις και θα αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για το αύριο, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, πραγματοποιώντας κάθε δυνατή προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Αυτή η νέα διοίκηση έρχεται για να δημιουργήσει, έρχεται για να ενώσει, έρχεται για να ενεργοποιήσει όλους τους άξιους, ικανούς, σκεπτόμενους  πολίτες, έρχεται να επιβραβεύσει τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό, έρχεται για να δείξει νέους δρόμους στα αυτοδιοικητικά, να απαντήσει στα ζητήματα των καιρών, να δει κατάματα το μέλλον, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και τις κακές πρακτικές, να φέρει χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.

Δεσμεύομαι  ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί σας, διεκδικώντας από την κεντρική διοίκηση, αποφασιστικά,  δίκαια αιτήματα για την ανάπτυξη της Ξάνθης. Τα προβλήματα του τόπου και των συμπολιτών μας δεν έχουν χρώμα.

Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον των δημοτών, το τοπικό δημόσιο συμφέρον και ο Δήμαρχος είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς, με όρους ισότητας για όλους. Πρωταρχικός σκοπός μας η προσπάθεια για χρηστή διοίκηση και συγχρόνως αποτελεσματική διοίκηση.

Είναι ανάγκη να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Οφείλουμε σεβασμό στα μέλη και τη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του δήμου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου, με πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.

Οφείλουμε να λειτουργούμε με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα.

Σας διαβεβαιώνουμε πως ό,τι σχεδιάζουμε, ό,τι θα γίνει και ό,τι θέσουμε ως προτεραιότητα, ο πολλαπλασιαστής της προσπάθειάς μας θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης. Γι’  αυτό του δίνουμε και  θα του δίνουμε, κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας. Τα επόμενα χρόνια πρόκειται να δημιουργήσουμε μαζί την νέα ταυτότητα του Δήμου μας.

Θα είμαι ευτυχής αν ο τόπος προχωρήσει και οι προσπάθειες μας φέρουν αναγνωρίσιμα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλο το δίκτυο των αξόνων, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική μιας δημοτικής αρχής, που θα διαφοροποιήσουν άρδην την εικόνα της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Κυρίες και κύριοι

Αρχίζει νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος, δεν περισσεύει κανείς, αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων.

Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον Δήμο μας. Σήμερα δώσαμε όρκο να τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας δώσατε.

Εμείς οι αιρετοί, οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Ιδιαίτερα εμείς,  τα μέλη του επιτυχόντα συνδυασμού, οφείλουμε να τιμήσουμε το βασικό σύνθημά μας:

«Δύναμη για το αύριο»

Και αυτό για εμάς αποτελεί μονόδρομο επιτυχίας για την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Ευχαριστώ,

Καλή Αρχή! Καλή Δύναμη σε όλους!