Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Δ’ Σώμα Στρατού, συνοδευόμενος, από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Δ΄Σώματος Στρατού, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής, Αντιστράτηγος Xαράλαμπος Λαλούσης και οι επικεφαλής των σχηματισμών του Σώματος. Ο Υπουργός κατά τις δηλώσεις του ανέφερε ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο σχηματισμό της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι το Δ’ Σώμα Στρατού και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εγγυώνται την ασφάλεια της περιοχής και την ακεραιότητα της χώρας.

Ακολούθως παρακολούθησε άσκηση στο Πετροχώρι, από δυνάμεις της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ενώ το βράδυ θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καβάλα, όπου υπάρχει εορταστική εκδήλωση με τη στρατιωτική μουσική για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης.

Βράβευσε το Λοχία Γκιαουράκη για την αυτοθυσία του

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Υπουργός Άμυνας, τίμησε τον Λοχία Γκιαουράκη, τον ξανθιώτη στρατιωτικό από το Κουτσό Ξάνθης, ο οποίος πριν από δύο μέρες κατάφερε να σώσει συμπολίτη, ο οποίος κρεμόταν από μπαλκόνι στην οδό Καραολή. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και η τυπική διαδικασία για την απόδοση ευφήμου μνείας στον ηρωικό υπαξιωματικό.

Ο Γκιαουράκης, μόλις άκουσε τη σύζυγό του να καλεί σε βοήθεια, έσπασε την είσοδο της οικοδομής, έσπασε και την την είσοδο του διαμερίσματος και έφτασε στον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος κρατιόταν από τα κάγκελα, διασώζοντάς τον με τη βοήθεια άλλων δύο που προσέτρεξαν. Αμέσως μετά μάλιστα, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να τον επαναφέρει και πάλι ο Λοχίας, εφαρμόζοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Περήφανος για την εκπαίδευσή του 

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την βράβευση από τον Υπουργό και περήφανος για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να παράσχει πολύτιμη βοήθεια και να σώσει έναν συμπολίτη του, εφαρμόζοντας την εκπαίδευση και τις διαδικασίες που έχει μάθει στο Στρατό και, ειδικότερα, στο 645 Μ/Κ ΤΠ όπου υπηρετεί. ΄Οπως τόνισε, δεν σκέφθηκε ούτε μια στιγμή το ρίσκο και την επικινδυνότητα και έσπευσε να βοηθήσει τον άνδρα που είχε κρεμαστεί, προσπαθώντας να κάνει δουλειές στο μπαλκόνι του.

Παρών ο Τσέπελης στην υποδοχή

Στην υποδοχή του Υπουργού και του Αρχηγού ΓΕΣ παραβρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, καλοσωρίζοντας τους επισήμους στην πόλη ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήριά τους για την εκλογή του.