Ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί το κοινό στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο νέος Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης. Η ορκωμοσία θα γίνει στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την παρουσία του κοινού, προσκεκλημένων και όλων των δημοτών, γύρω από το Δημαρχείο για την παρακολούθηση της τελετής.

Σύμφωνα με το τελετουργικό πρώτος ορκίζεται ο Δήμαρχος, με τον όρκο που θα επιλέξει, και στη συνέχεια ορκίζει τους δημοτικούς συμβούλους με θρησκευτικό όρκο για χριστιανούς και μουσουλμάνους καθώς και πολιτικό όρκο, ανάλογα των προτιμήσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 12.00μ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου  Παντελεήμωνος, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης,  η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Εμμανουήλ Τσέπελη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, των Συμβούλων Κοινοτήτων και των Προέδρων Κοινοτήτων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για την δημοτική περίοδο 2019—2023.

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 τουΝ.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 του Ν.4555/2018(ΦΕΚ Α΄133/19.07.2018) Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»,  ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου.